Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Τοπική αγορά

COFFEE ISLAND: Καινοτομεί με επένδυση στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμπραξη με startup εταιρεία του Πανεπιστημίου για την επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων καφέ σε νέα προϊόντα αισθητικής 

Σε σύμπραξη με τη startup εταιρεία του Πανεπιστημίου Πατρών, Coffee-Eco προχώρησε η Coffee Island προκειμένου να δημιουργηθεί η πρότυπη βιομηχανική μονάδα με αντικείμενο την επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση υπολειμμάτων καφέ espresso για την παραγωγή νέων προϊόντων.

Επί της ουσίας η Coffee Island επενδύσει στο μετοχικό κεφάλαιο για να τροφοδοτεί την Coffee-Eco με τα υπολείμματα επεξεργασίας καφέ, τα οποία χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων στην βιομηχανία καλλυντικών.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η Coffe-Eco προβλέπεται ότι θα προβεί στην επεξεργασία 50 τόνων υπολειμμάτων καφέ, που προέρχονται από τα καταστήματα της Coffee Island, και τα οποία προορίζονται για την παραγωγή πρώτων υλών για καλλυντικά, βιοπλαστικά, βιοκαύσιμα και εδαφοβελτιωτικά υλικά. To εργοστάσιο έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και η επένδυση στα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς αυτή την περίοδο η μονάδα εξοπλίζεται με τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Η startup από την πλευρά της έχει ήδη δειγματίσει την πρώτη ύλη που παράγει από υπολείμματα καφέ με την μορφή εκχυλίσματος σε σημαντικές εταιρείες καλλυντικών με παραγωγική δραστηριότητα στην Ελλάδα, έχοντας ως απώτερο στόχο την δημιουργία τελικού προϊόντος και τη σύναψη συνεργασιών. Μεταξύ των εταιρειών που έχουν λάβει δείγματα είναι οι Apivita, Korres, Dust &Cream. Ένα από τα πρώτα προϊόντα που δημιουργήθηκε μέσω της σύμπλευσης των δύο εταιρικών οντοτήτων είναι ένα lip balm (ενυδατικό) που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα το συνυπογράφουν η Coffee Island με την Coffe-Eco.

Στόχος της Coffee Island είναι, αφενός να αξιοποιήσει τα υπολείμματα του καφέ, αφετέρου να εμπορευτεί καλλυντικά στην ελληνική αλλά και στη διεθνή αγορά μέσω της συνεργασίας αυτής. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Coffe-eco, πραγματοποιείται από τον Βαγγέλη Λιόλιο, βασικό μέτοχο της Coffee Island και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας καφεστίασης, μέσω της εταιρείας Nimbus Capital που έχουν συστήσει.

Η Coffe-Eco είναι η πρώτη εταιρία food upcycle στην Ελλάδα η οποία συνδυάζει τα υπολείμματα καφέ espresso και καινοτόμες διαδικασίες για να παράγει πρώτες ύλες δερμοκαλλυντικών και προϊόντων υγιεινής. Ξεκίνησε το 2016 από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών στην Πάτρα και εργαστήριο του Κύπριου καθηγητή Χριστάκη Παρασκευά. Πίσω από τη σύσταση της νεοφυούς βρίσκονται οι επιχειρηματίες Aλέξης Πάντζιαρος και  Μάριος Βλαχογιάννης.


Ροή ειδήσεων

Advertisement