Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Καρδιοχειρουργική Κλινική, του ΠΓΝΠ, δύο χρόνια μετά τα εγκαίνιά της

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Βρισκόμαστε δύο και πλέον χρόνια μετά τα εγκαίνια λειτουργίας της νέας Καρδιοχειρουργικής (ΚΘΧ) Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, στις 25/2/2021, που καλύπτει όλη την Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Η ΚΘΧ Κλινική ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς, έχοντας έμπειρους και καταρτισμένους γιατρούς επικεφαλής της προσπάθειας, προκειμένου να θεμελιωθεί η Καρδιοχειρουργική στην Πάτρα. Αυτή τη στιγμή ο αριθμός των συμπολιτών μας με καρδιοχειρουργικά προβλήματα, που έχει αντιμετωπιστεί επιτυχώς, υπερβαίνει τους 100 και αυξάνεται συνεχώς.

Ο κ. Χαροκόπος (Αν. Καθηγητής και Διευθυντής της Κλινικής) επιστράτευσε όλη την εμπειρία και το δυναμικό του προκειμένου να ξεκινήσουν οι Καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στον τόπο μας και να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Πάλεψε με πλείστες θυσίες, προκειμένου να βελτιωθεί η Καρδιοχειρουργική στην Πάτρα.

Η πόλη μας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή, προσδοκά να έχουμε μια Καρδιοχειρουργική Κλινική πρότυπο, που θα δώσει ασφάλεια και θα προστατεύσει την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αυτό που λείπει, είναι η πλήρης στελέχωσή της, ώστε να λειτουργεί καθημερινά. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά δεν εμποδίστηκε καν η περαιτέρω αποδυνάμωσή της. Αντί της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, ώστε η λειτουργία της κλινικής να γίνεται με πληρότητα, τα χειρουργεία να λαμβάνουν χώρα καθημερινά, να υπάρχει πλήρως στελεχωμένη Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ που θα υποστηρίζει τα χειρουργεία, οδηγηθήκαμε στην υποστελέχωση.

Ποτέ δεν είναι αργά. 

Άμεσα όλοι οι φορείς, μπορούμε να απαιτήσουμε τη λήψη μέτρων, για να στελεχωθεί πλήρως η Καρδιοχειρουργική Κλινική. Ο λαός μας το δικαιούται. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. 

Χρειάζεται πολιτική βούληση, για να έχει η περιοχή μας μία υψηλού επιπέδου Καρδιοχειρουργική Κλινική. 

Μόνο έτσι μπορεί να σταματήσει η εμπορευματοποίηση της υγείας, η οικονομική αιμορραγία των ασθενών και η ταλαιπωρία τους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement