Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΜΟΔ Πάτρας: Τέσσερις φορές ισόβια για στυγερό φονικό στην Ανδραβίδα Ηλείας – Κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο

«Ήταν εκτελεστής!» είπε

Δημοσιεύθηκε

στις

Τέσσερις φορές ισόβια, όσες και οι ζωές που αφαίρεσε με πρωτοφανή αγριότητα, επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών σε βάρος του καθ’ ομολογία δράστη του φονικού της Ανδραβίδας. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη χωρίς μάλιστα να γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, ο οποίος άκουσε την απόφαση σκύβοντας το κεφάλι…

Η απόφαση δικαίωσε τους συγγενείς της τετραμελούς οικογένειας που ξεκληρίστηκε με τόσο βάναυσο τρόπο, ενώ παρών στην διαδικασία ήταν και το ανήλικο παιδί της γυναίκας που είδε μπροστά στα μάτια του αυτόν τον εφιάλτη. Το Δικαστήριο αποφάσισε να μην το εξετάσει ως μάρτυρας όμως το παιδί παρέμεινε εκτός αιθούσης μέχρι το τέλος της διαδικασίας βλέποντας τον άνθρωπο που σκόρπισε τον θάνατο στην μητέρα του, στον πατριό του και στα δύο μικρά αδελφάκια του να οδηγείται σιδεροδέσμιος στην φυλακή..

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αναβιώνει από το πρωί της Παρασκευής στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η τετραπλή δολοφονία στην Ανδραβίδα τον Μάρτιο του 2022, που συγκλόνισε όχι μόνο την Ηλεία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο.

 

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ

Η Εισαγγελέας της Έδρας στην αγόρευσή της πριν από λίγη ώρα χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως «εκτελεστή» και πρότεινε την ενοχή του και για τις τέσσερις ανθρωποκτονίες, ζητώντας να απορριφθούν οι αυτοτελείς ισχυρισμοί και τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

«Πήγε ψυχρά και τους «καθάρισε» και δεν δίστασε ούτε στα βρέφη…» είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα ανέφερε πως έχει εκπλαγεί από τα όσα είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος και από την εικόνα που αντίκρισε αλλά και από το γεγονός ότι εξιστόρησε τα πάντα στην Αστυνομία αλλά και στο Δικαστήριο μέχρι την ώρα που έφθασε στα βρέφη, λέγοντας πως δεν θυμάται…

Τον χαρακτήρισε ως έναν άνθρωπο τελείως αμετανόητο που όπου δυσκολεύεται μιλάει για «θολούρες» αλλά όπως είπε, δεν την είχε όταν πήγε από την πίσω πόρτα και πυροβόλησε στο κεφάλι το ζευγάρι στον ύπνο του και έπνιξε με τα χέρια του τα δύο βρέφη, ενώ στη συνέχεια μετέφερε τα τρία πτώματα και σφουγγάρισε τα αίματα…

Ανέφερε πως από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε ότι όταν τέλεσε την πράξη δεν βρισκόταν σε κατάσταση ψυχικής διαταραχής και πρότεινε την ενοχή του όπως κατηγορείται.

«ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΣΤΡΙΒΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΘΟΛΩΣΑ…» ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρχικά ζήτησε συγγνώμη από την Δικαιοσύνη για το τραγικό συμβάν και ιδίως για τα αθώα θύματα, τονίζοντας εξ αρχής πως δεν θυμάται τι έγινε, πως έχει ένα μεγάλο κενό…

Εξιστόρησε αναλυτικά περιστατικά που είχαν προηγηθεί με το ζευγάρι στους οποίους είχε νοικιάσει το σπίτι του, τις προστριβές που του είχαν γίνει μεγάλο βάρος το τελευταίο διάστημα καθώς όπως είπε, έκοβαν στην μητέρα του νερό και ρεύμα με αποτέλεσμα να φθάσει στο σημείο να τους πει να φύγουν από το σπίτι του. Ανέφερε πως το ζευγάρι τον εκφόβιζε, πως δεχόταν απειλές με αποτέλεσμα να χάσει την ηρεμία του. Εκείνη την περίοδο, όπως είπε στο Δικαστήριο, η μητέρα του τον έπαιρνε κλαίγοντας και του έλεγε πως δεν είχε νερό και ρεύμα με αποτέλεσμα να έχει πιεστεί.

«Ημουν πολύ χάλια. Δεν μπορούσα να πάω για δουλειά. Ηταν αργός θάνατος για μένα» είπε στην απολογία του εξηγώντας τους λόγους που εκείνο το μοιραίο μεσημέρι, μετά από το τηλεφώνημα της μητέρας του επειδή δεν είχε ρεύμα, πήγε στο σπίτι αποφασισμένος να βρει μια λύση.

«Πήγα από την πίσω πλευρά, άνοιξα την πόρτα που είχα τα εργαλεία μου και τότε με πήραν τηλέφωνο και με έβριζαν αδίκως και ο άνδρας και η γυναίκα. Θόλωσα, έχασα τον τόπο, τον χρόνο. Πήρα το όπλο του πατέρα μου που το είχα εκεί το έβαλα στη μέση μου από φόβο. Όταν βγήκα με τράβηξαν μέσα, ξαφνιάστηκα. Από το ποτό, τη θολούρα και την ένταση έχασα τον κόσμο, ο άνδρας με έπιασε από το λαιμό, η γυναίκα με χτύπαγε με γροθιές στο κεφάλι, πήρα το όπλο, δεν θυμάμαι πως και έριξα ένα πυροβολισμό στο κενό. Έπειτα δεν θυμάμαι τίποτα…. Δεν θυμάμαι πόση ώρα έμεινα εκεί. Δεν ξέρω τι έκανα. Ξύπνησα όταν κάποιος χτύπησε το τζάμι, κατάλαβα ότι ήταν το παιδί… Μετά κενό…», ανέφερε περιγράφοντας όσα συνέβησαν εκείνο το μοιραίο μεσημέρι.

Και διερωτήθηκε με απορία προς όλους όσοι τον αποκαλούν «δολοφόνο». «Εάν είχα δολοφονικό ένστικτο δεν θα έβαζα το παιδί μέσα και να το σκοτώσω;»

Σε ερώτηση του προέδρου για το τι έκανε μετά, ανέφερε πως δεν θυμόταν, καθώς αυτό που συνέβη ήταν πρωτόγνωρο για τον ίδιο.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ

Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους τέσσερις φόνους και ιδίως για τα δύο αγγελούδια που υπέστησαν ασφυκτικό θάνατο ζήτησαν από το Δικαστήριο οι συγγενείς των θυμάτων.

Η δικηγόρος των συγγενών των θυμάτων, Ιωάννα Παναγοπούλου σε δηλώσεις της ανέφερε πως στην δίκη ακούστηκαν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και το κλίμα είναι πολύ βαρύ με τους συγγενείς των θυμάτων να ζητούν δικαίωση.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή σε βάρος του 32χρονου Αρμάντο Κλότσι και της 37χρονης συζύγου του, Μαρίας, καθώς και των δύο ανήλικων παιδιών τους, ηλικίας 1,5 και 2,5 ετών, καθώς επίσης για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών από την προϊστάμενη της υπηρεσίας Αγγελική Τσιόλα, ο κατηγορούμενος  πυροβόλησε τους γονείς και προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο στα δύο παιδιά, ξεκληρίζοντας μια ολόκληρη οικογένεια. Η μητέρα δέχθηκε μία σφαίρα στο κεφάλι και ο πατέρας δύο, που προήλθαν από πιστόλι Zastava των 9mm,το οποίο ο κατηγορούμενος έκρυψε στην συνέχεια σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έσυρε τα πτώματα στην αποθήκη, τα τοποθέτησε σε ένα τρέιλερ προκειμένου να τα εξαφανίσει, αλλά δεν πρόλαβε, καθώς μπήκε στο σπίτι το τρίτο παιδί οικογένειας και αποκαλύφθηκε η ασύλληπτη τραγωδία.

Ωστόσο, ο ίδιος μετά την πράξη του διέφυγε πεζός, προς την οικία του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, από τον τόπο του εγκλήματος, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και τράπηκε σε φυγή.

Εντοπίστηκε τελικά το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2022 να οδηγεί το όχημά του, στο Μιντιλόγλι Πατρών και έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, ομολόγησε ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες της 37χρονης και του 32χρονου, όμως για τους θανάτους των δύο παιδιών δήλωσε δε θυμάται τίποτα. Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας, ο προφυλακισθείς έχει ισχυριστεί ότι ήταν η συμπεριφορά των θυμάτων προς την μητέρα του.


Ροή ειδήσεων

Advertisement