Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πολιτισμός

«Στάση» στην Πάτρα για δύο μέρες για την παράσταση «Του Κουτρούλη ο Γάμος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «Άρμα Θέσπιδος, ο επιτυχημένος θεσμός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, που έχει αφήσει το θεατρικό του στίγμα «εκτός σκηνής» δίνοντας παραστάσεις υψηλού επιπέδου σε μη θεατρικούς χώρους, κάνει για μία ακόμα χρονιά «στάση» στο Διεθνές Φεστιβάλ, με την πραγματοποίηση δύο παραστάσεων στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού της «Ιχθυόσκαλας».

Φέτος παρουσιάζει το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο Γάμος», που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών.
Το Άρμα προγραμματίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία , σε συνεργασία με την ΠΕΔ και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο πάμπλουτος άλλα ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και κατά πολύ νεότερή του Ανθούσα. Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτό τον αταίριαστο γάμο θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί. Θα παντρευτεί τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει Υπουργός… Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων, η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι τοπικοί κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους …
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία-Διασκευή: Χρήστος Στρέπκος. Σκηνικά-Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν. Μουσική: Βασίλης Τζιατζιάς. Σχεδιασμός φωτισμών: Λουκάς Θάνος. Βοηθός σκηνοθέτη : Κωνσταντίνα Βασιλοπούλου. Φωτογράφιση: Βασίλης Ζαβέρδας. Βιντεοσκόπηση: Κωνσταντίνος Λιόπετας. Μακιγιάζ: Ίνα Τσέλιου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκκαλης, Αφροδίτη Βραχοπούλου, Αλέξανδρος Τσίτσος, Βασίλης Τσόρλαλης, Θάνος Δημόπουλος.

Ροή ειδήσεων

Advertisement