Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Το Range Rover Evoque ανανεώθηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Έχει περάσει μία 7ετία από την επίσημη παρουσίαση του 2ης γενιάς Evoque, και οι υπεύθυνοι προϊοντικής στρατηγικής της Jaguar Land Rover αποφάσισαν να το ανανεώσουν, με τις αλλαγές να αποτελούν παιχνίδι παρατηρητικότητας.

Οι διαφοροποιήσεις που υπάρχουν έχουν γίνει προσεκτικά και με τρόπο που να τονίζουν το σχήμα του αμαξώματος και να αναβαθμίσουν τον πολυτελή χαρακτήρα του.

Εξωτερικά, οι αλλαγές εστιάζονται στα φωτιστικά σώματα, στη μάσκα και στην γρίλια που υπάρχει σε αυτή, η οποία πλέον έχει κελιά παραλληλόγραμμου σχήματος αντί εξαγωνικού. Τα εμπρός φώτα είναι πιο τονισμένα και εντονότερα στην απόδοσή τους καθώς διαθέτουν την τεχνολογία «Pixel 1 LED». Σύμφωνα με τη Range Rover, ανήκουν στον προαιρετικό εξοπλισμό του Evoque και θα περιλαμβάνονται στάνταρ στις ακριβότερες εκδόσεις του.

Διαφορετικής διαμόρφωσης είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ οι τροχοί έχουν νέα σχεδίαση και διατίθεται σε διάσταση έως 21 ίντσες. Το ανανεωμένο μοντέλο θα προσφέρεται στους υποψήφιους αγοραστές και με τρία νέα χρώματα, τα οποία η βρετανική εταιρεία ονομάζει «Arroios Grey», «Tribeca Blue» και «Corinthian Bronze».

Στο εσωτερικό, τα νέα στοιχεία αφορούν στη μεγαλύτερη, κυρτή κεντρική οθόνη αφής η οποία πλέον έχει διαγώνιο 11,4 ίντσες και είναι στραμμένη προς τον οδηγό. Κάτω από αυτή σχηματίζεται μια ενιαία επιφάνεια από την οποία λείπουν οι διακόπτες που υπήρχαν εκεί μέχρι πρότινος. Οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας επέλεξαν να τους καταργήσουν και να μεταφέρουν κάποιους από αυτούς στο τιμόνι ή κοντά σε αυτό, όπως και να εκτελούνται κάποιες επιμέρους λειτουργίες μέσω της οθόνης αφής.

Ο εξοπλισμός του, επίσης έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει για πρώτη φορά στο Evoque το σύστημα «Cabin Air Purification Plus» για να ρυθμίζει την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Πέραν αυτού, υπάρχει το σύστημα infotainment «Pivi Pro 2» το οποίο επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση smartphone (Apple CarPlay και Android Auto), τον ψηφιακό βοηθό «Amazon Alexa 10» και νέο σύστημα ενημέρωσης του οδηγού με κάμερες και 3D απεικόνιση του περιβάλλοντος περιμετρικά του οχήματος («ClearSight»).

Τέλος, η Range Rover ανακοίνωσε αλλαγές για τους κινητήρες με τους οποίους θα διατίθεται το ανανεωμένο Evoque συγκριτικά με ό,τι ίσχυε ως τώρα. Συγκεκριμένα, θα διαθέτουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48V, όπως και σύστημα Plug-in Hybrid.

Στις PHEV εκδόσεις οι μπαταρίες 14,9 kWh είναι πιο αποδοτικές σε σχέση με πριν και επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης ως αμιγώς ηλεκτρικό. Για το P300e PHEV, η εταιρεία ανακοινώνει ότι η μέγιστη θεωρητική αυτονομία αυξήθηκε ελαφρώς στα 63 χλμ. (από 61 χλμ.). Επίσης, πλέον, δύναται να φορτίζει σε ταχυφορτιστή 50 kW.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement