Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θανάσης Κοντογεώργης: Ποιος είναι ο Καλαβρυτινός νέος υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Καλαβρυτινός Θανάσης Κοντογεώργης μέχρι πρότινος Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ο Θανάσης Κοντογιώργης με καταγωγή από Πριόλιθο εκ πατρός και Κέρτεζη εκ μητρός, αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση, στο Πανεπιστήμιο Harvard (Kennedy School of Government) των ΗΠΑ.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με πολυετή πείρα στο Εμπορικό και Διοικητικό Δίκαιο. Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ρώσικα.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014, παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Συμμετείχε ενεργά στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.ά., καθώς και στις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ.
Υπήρξε μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, και, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών, συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Διετέλεσε επί τριετία Αντιπρόεδρος Β’ της εθνικής εποπτικής Αρχής «Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων» και Πρόεδρος του Συμβουλίου Λογιστικής Τυποποίησης (ΣΛΟΤ), βοηθώντας στην εφαρμογή και ερμηνεία της νέας λογιστικής νομοθεσίας (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα) και στην ανάπτυξη της Αρχής.
Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών.

Πηγή:kalavrytanews


Ροή ειδήσεων

Advertisement