Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Οικονομία

Επιδόματα: Συνεχίζεται το Market Pass, έρχεται το Youth Pass, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώσεις για το Market Pass, το επίδομα σούπερ μάρκετ έφερε χθες η παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή.

Για την επόμενη τετραετία η κυβέρνηση εστιάζει στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, σε φοροελαφρύνσεις, ενώ συνεχίζονται τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, όπως Market Pass και Youth Pass.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε νέα μέτρα  ανακούφισης των νοικοκυριών με παράταση και σε τρέχοντα μέτρα. Μεταξύ αυτών και το Market Pass, ένα από τα λίγα μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα. Πρόκειται για την παράταση – κατά πληροφορίες τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο  – του Market Pass για 2.800.000 νοικοκυριά.

Youth Pass: 150 ευρώ σε 18χρονους

Ένα ακόμη μέτρο που ανακοίνωσε προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και δεν είναι άλλο από το voucher των 150 ευρώ που θα λαμβάνουν οι νέοι εφόσον ενηλικιώνονται. Το ετήσιο κόστος του μέτρου είναι 30 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο θα το λαμβάνουν περίπου 200.000 νέοι.

Η πρώτη εφαρμογή του Youth Pass που θα ισχύει από το 2024, θα αφορά αρχικά όσους κλείσει τα 18 ή 19 έτη και στη συνέχεια θα αφορά μόνο τους 18χρονους.

Τα υπόλοιπα μέτρα

Μέτρα για την ακρίβεια:

-Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων Υπαλλήλων, Πρώτος μισθός: 780€ – 850€,

-Επέκταση market pass 3 ή 5 μήνες
-Συνταξιούχοι: Bonus προσωπικής διαφοράς,

-Υouth pass 150 €.

Μέτρα για τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

-«Λίφτινγκ» στις 120 και 72 δόσεις
-Σκέψεις για νέα ρύθμιση 70 δόσεων

Τα νέα επιδόματα τέκνων

Επίσης, έρχονται αυξήσεις και σε επιδόματα:

-70€ με ένα παιδί (από 50€)
-120€ με δύο παιδιά (από 70€)

1-70 € με τρία παιδιά (από 120€)
-Επίδομα θέσης ευθύνης

Το επίδομα θέσης ευθύνης θα αυξηθεί κλιμακωτά έως και 30%, ενώ αναμένονται αυξήσεις και στα οδοιπορικά για εκτός έδρας μετακινήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement