Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Πώς θα βρείτε καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης με τηλεργασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγγελίες για «θέσεις τηλεργασίας» με απολαβές άνω των 100.000 δολαρίων σε ετήσιο επίπεδο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αναζητούν υποψήφιους που θα τις καλύψουν.

Πρόκειται για καλοπληρωμένες θέσεις που οι εργαζόμενοι μπορούν να καλύψουν από… οπουδήποτε, κάτι που ακούγεται «πολύ καλό για να είναι αληθινό», ειδικά σε μια περίοδο που οι περισσότερες εταιρείες πλέον ζητούν ή απαιτούν από τους εργαζόμενους τους να επιστρέψουν στο «γραφείο».

Ωστόσο, ακόμα και έτσι δεν είναι λίγοι οι εργοδότες που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την τηλεργασία, αναγνωρίζοντας πως η αποδοτικότητα δεν μετριέται με την φυσική παρουσία, αλλά και τα δεκάδες οφέλη που προσφέρει η εργασία από τον χώρο επιλογής του εργαζόμενου ή έστω το υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Βέβαια, το πόσο καλοπληρωμένη είναι μια θέση εργασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το αν απαιτεί πτυχίο υψηλού επιπέδου, κριτική σκέψη, ανάληψη πρωτοβουλιών, διακριτικότητα και / ή προσωπικό ρίσκο. Όπως πάντα όμως, τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα τείνουν να έχουν και υψηλότερους μισθούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη νέα μελέτη της IWG με τίτλο ‘Hybrid & Health’ η υβριδική εργασία οδηγεί σε ένα πιο υγιές, πιο χαρούμενο και πιο παραγωγικό εργατικό δυναμικό, την ίδια στιγμή που ο περιορισμός των μετακινήσεων των υπαλλήλων από και προς τον τόπο εργασίας τους συμβάλλει σημαντικά στη συνολική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μιας επιχείρησης.

Πού θα βρείτε θέσεις απασχόλησης με τηλεργασία

 

Το LinkedIn είναι ίσως η πρώτη επιλογή των περισσότερων εργαζόμενων, καθώς προσφέρει πιο άμεση πρόσβαση στις εταιρείες ανάλογα με τον τομέα ενδιαφέροντος και real time ενημέρωση για νέες αγγελίας, σε ένα φιλικό format κοινωνικού δικτύου.

Το Glassdoor είναι διάσημο για τη «διαφάνεια» που προωθεί, είτε αυτό αφορά τους μισθούς, είτε το καλύτερο περιβάλλον εργασίας. Το προφίλ αυτό βοηθάει να προσελκύσει εταιρείες, αλλά και υποψήφιους εργαζόμενους που έχουν «κριτήρια» και συνήθως αποζητούν μια ισορροπημένη σχέση «προσωπικής ζωής, μισθού και εργασίας».

Πέρα από αυτά όμως, site όπως τo weworkremotely.com – το οποίο όπως λέει και το όνομα του επικεντρώνεται σε θέσεις εργασίας από απόσταση, και το flexjobs.com – το οποίο παρέχει ενημέρωση για θέσεις τηλεργασίας, υβριδική και ευέλικτη απασχόληση από το 2007, μερικά ακόμα δημοφιλή και αξιόπιστα sites που μπορούν να βοηθήσουν με την τηλεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι τα εξής:

  • Remote.co
  • Indeed.com
  • Zip Recruiter
  • Jobspresso
  • Working Nomads
  • Remote Work Hub
  • Remote OK
  • JustRemote

Πώς να αποφύγετε τις «παγίδες»

Οι «ψεύτικες» ή «παραπλανητικές» αγγελίες είναι συχνό φαινόμενο και είναι εύκολο να πέσει κανείς στην «παγίδα» τους.

Μερικά χαρακτηριστικά που μπορούν να «προϊδεάσουν» τον υποψήφιο είναι οι γενικόλογες και ασαφείς περιγραφές, η απουσία «ιστορικού» της εταιρείας, εξωφρενικά υψηλές απολαβές, γραμματικά, συντακτικά και εκφραστικά λάθη.

Ενώ, ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι ενδιαφερόμενοι σε περίπτωση που οι αγγελίες /εταιρείες ζητούν απόρρητα στοιχεία και προσωπικές πληροφορίες, όπως τραπεζικά δεδομένα, ΑΦΜ ή στοιχεία ταυτότητας, πριν καταλήξουν σε οποιαδήποτε επίσημη συμφωνία.

Αντίστοιχα, μεγάλος είναι ο κίνδυνος απάτης, όταν οι «εργοδότες» ζητούν από τους υποψήφιους εργαζόμενους να αγοράσουν προϊόντα της εταιρείας ή εξοπλισμό πριν αποκτήσουν σχέση εργασίας ή ως προϋπόθεση για να έχουν «κέρδη».

CNN.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement