Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Οικονομία

Σήμερα οι προτάσεις των ακτοπλόων για εκπτώσεις στα ναύλα – Ποιοι θα ωφεληθούν

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα πακέτα προσφορών οι ακτοπλόοι προς την ελληνική κυβέρνηση καθώς οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν φτάσει στα ύψη.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί σύσκεψη των ακτοπλόων και του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου με θέμα τις αυξήσεις των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι οι ακτοπλόοι υποσχέθηκαν να εκδώσουν πακέτα προσφορών, ώστε να αντιμετωπιστεί το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων.

Ο κ. Σκέρτσος απoκάλυψε ότι προτεραιότητα στις μειωμένες τιμές έχουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού, στις οικογένειες και σε εκείνους που ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

Τα ανταγωνιστικά πακέτα θα αφορούν στις βασικές γραμμές κορμού (δηλαδή προς τα βασικά νησιά) και τις διασυνδέσεις που γίνονται απ’ όλα τα λιμάνια της χώρας στα συγκεκριμένα νησιά έως το τέλος του καλοκαιριού.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας είχε δηλώσει στο MEGA, ότι οι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια οφείλεται στα κόστη των καυσίμωνστα εργασιακά κόστη (έχουν αυξηθεί οι μισθοί) και στις αυξήσεις των ασφαλίστρων στις εν λόγω εταιρείες.

Χθες Τρίτη (11/7), πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, ακολούθησε η συνάντηση στελεχών της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη.

Σε αυτή τη συνάντηση, η κυβέρνηση ζήτησε άμεσες μειώσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η ακατάσχετη ακρίβεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Οι ακτοπλόοι εξέφρασαν τα προβλήματά τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών, αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement