Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καμίνι σήμερα η Δυτική Ελλάδα – Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει και 42 βαθμούς!

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πραγματικό καμίνι θα μετατραπεί από σήμερα η Δυτική Ελλάδα, καθώς ο καύσωνας “Κλέων” θα πλήξει με σφοδρότητα την περιοχή.

Σύμφωνα με την πρόγνωση σήμερα Παρασκευή η θερμοκρασία στην περιοχή του Αγρινίου θα “χτυπήσει κόκκινο”, δεδομένου ότι η θερμοκρασία θα φθάσει τους 42 βαθμούς!

Καλύτερη εικόνα θα εμφανίσουν η Πάτρα και ο Πύργος, καθώς στην αχαϊκή πρωτεύουσα ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς, ενώ στον Πύργος της Ηλείας δεν θα ξεπεράσει τους 36.

“Καυτό”, ωστόσο, προβλέπεται το Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία να φθάνει και τους 43 βαθμούς.

Συγκεκριμένα το Αγρίνιο κυριολεκτικά θα καεί με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 43 βαθμούς. Ενώ και η Πάτρα θα μπεί “στο κόκκινο” με 40-41 βαθμούς, όπως και ο Πύργος με 40αρι.

Μάλιστα η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), το Σάββατο έχει την Πάτρα στην κατηγορία 2, δηλαδή, εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Κίνδυνος για την υγεία. Λάβετε προφυλάξεις. Προετοιμαστείτε να βοηθήσετε τα ευάλωτα άτομα.

Ενώ την Κυριακή η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη , καθώς τοποθετείται η Πάτρα στην κατηγορία 3: Ακραίες θερμοκρασίες. Σημαντικός κίνδυνος για την υγεία. Λάβετε τις μέγιστες προφυλάξεις.


Ροή ειδήσεων

Advertisement