Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Φονικές πλημμύρες στην Νότια Κορέα: 7 νεκροί και πάνω από 1.500 άνθρωποι στους δρόμους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται, επτά τραυματίστηκαν και πάνω από 1.500 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Νότια Κορέα, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζονται για τρίτη ημέρα προκάλεσαν κατολισθήσεις και υπερχείλιση φράγματος.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εσωτερικών και Ασφαλείας 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπερχείλισε ένα φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ. Οι εντολές των τοπικών αρχών για εκκένωση αφορούσαν πάνω από 7.000 ανθρώπους.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των συμβατικών, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας, καθώς λόγω κατολισθήσεων.

Ένα τρένο, ευτυχώς χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.

Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement