Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επίσκεψη της Άννας Μαστοράκου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και υποψήφια στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, Άννα Μαστοράκου επισκέφθηκε το ΠΓΝΠ στο Ρίο, εκεί όπου την υποδέχθηκαν ο διοικητής Δρ. Δημήτριος Μπάκος, ο αναπληρωτής διοικητής Ανδρέας Μαζαράκης και το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Αναστασία Κυριαζή.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι από πλευράς στελέχωσης το ΠΓΝΠ βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο με κάλυψη βέβαια εκτός από μόνιμο προσωπικό και με επικουρικό.
Εκεί που υπάρχει πρόβλημα είναι οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης προσωπικού ΔΕΠ, που είναι, όμως, αρμοδιότητα του Πανεπιστημίου. Η θέση της διοίκησης είναι να γίνονται εγκαίρως οι προκηρύξεις των θέσεων για την αποφυγή δημιουργίας νέων.
Μέσω της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) καλύφθηκαν αρκετά κενά ΥΕ με το πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-65 ετών. Η επικρατούσα άποψη είναι να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια περίθαλψη για να μην καταλήξουν όλα τα περιστατικά στην Τριτοβάθμια περίθαλψη.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έγινε αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, φορείων ΤΕΠ κλπ., ενώ και η ενεργειακή αναβάθμιση προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, η οποία θα οδηγήσει και σε αναβάθμιση της όλης λειτουργίας του Νοσοκομείου.
Τέλος, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και για την καλύτερη αντιμετώπιση καταστάσεων με οδηγίες προς τους ασθενείς μετά το εξιτήριο.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement