Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στηρίζει το αίτημα για παράταση στην υποβολή των δηλώσεων το Οικονομικό Επιμελητήριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος για το τέλος Σεπτεμβρίου ζητά με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας τονίζει ότι η καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου δεν είναι εφικτή, δεδομένου ότι: «Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, έχουν μέχρι σήμερα υποβληθεί από τα νομικά πρόσωπα το 60% των φορολογικών δηλώσεων (Ε3). Συνεπώς, σε 10 ημέρες είναι αδύνατον να υποβληθούν οι υπόλοιπες περιπτώσεις, δεδομένου ότι ο αριθμός των Ε3 των τελευταίων ημερών πριν από την εκπνοή της προθεσμίας είναι δύσκολος και με σωρεία προβλημάτων».

Και συμπληρώνει: «Τα clawback (επιστροφές χρηματικών ποσών από φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο) Β’ εξαμήνου του 2022 αναρτήθηκαν στις 6/7/2023. Η μισθοδοσία της 4ης Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ) αναρτήθηκε στις 30/6/2023. Το τέλος επιτηδεύματος δεν υπολογίζεται σωστά στους αγρότες που έχουν και ΚΑΔ πώλησης προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Προστίθεται σε όλα τα παραπάνω και η υποβολή ΦΠΑ Β’ τριμήνου 2023 για τα απλογραφικά και του μήνα Ιουνίου 2023 για τα διπλογραφικά. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε ότι εκκρεμούν και δεν έχουν ακόμα υποβληθεί περίπου 1.500.000 φορολογικές δηλώσεις Ε1 φυσικών προσώπων».

Ροή ειδήσεων

Advertisement