Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Κύπρος: Φωτιά στο κρατικό δάσος της Πάφου κοντά σε ιστορικό μοναστήρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή «Ελίτζιες», στο κρατικό δάσος της Πάφου στη Κύπρο. Σε δηλώσεις του Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου, σημείωσε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στο δάσος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χάρη στην άμεση παρέμβαση του Τμήματος Δασών ευτυχώς η φωτιά περιορίστηκε ανέφερε ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, αφού κοντά βρίσκεται το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας του Κύκκου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος ανέφερε πως αρχικά με την εκδήλωση της φωτιάς ανησύχησαν, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Ο Μ. Νικηφόρος ευχήθηκε όπως ο καιρός παραμείνει στην ίδια κατάσταση ώστε να μην υπάρχουν δυνατοί ανέμοι και αναζωπυρώσεις. Ευχαρίστησε τον Τμήμα Δασών τους λειτουργούς του αλλά και τις υπόλοιπες δυνάμεις πυρόσβεσης που υπερέβαλαν εαυτό για να αποτραπούν τα χειρότερα και ευχήθηκε όπως καταφέρουν να την ελέγξουν πλήρως.

Στο μεταξύ όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης παρέμειναν στο κρατικό δάσος της Πάφου καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δασών σημείωσε πως η κατάσταση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18:30 χθες στην περιοχή «Ελίτζιες» του Κρατικού Δάσους Πάφου «είναι βελτιωμένη και η πυρκαγιά είναι διαχειρίσιμη».

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης με στόχο την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ με το πρώτο φως της ημέρας αναμενόταν να επιχειρήσουν και τα πτητικά μέσα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος βρίσκεται στο Γενικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Τμήματος Δασών και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου έχει μεταβεί στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την κατάσβεση της φωτιάς.


Ροή ειδήσεων

Advertisement