Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Εύβοια: Συγκλονίζει η εικόνα πυροσβέστη που κοιμάται εξουθενωμένος στο έδαφος μετά από μάχη με τις φλόγες

Δημοσιεύθηκε

στις

Αποκαλέστηκαν ήρωες των πύρινων μετώπων καθώς κατάφεραν να τιθασεύσουν τις απειλητικές φωτιές. Αυτόματα κανείς φέρνει στο νου τους πιλότους του μοιραίου Canadair που έχασαν τη ζωή τους δίνοντας μάχη με τις φλόγες στον Πλατανιστό Καρύστου. Ξεχωρίζει, όμως, την ίδια στιγμή και ο τιτάνιος αγώνας των πυροσβεστών που με τα επίγεια μέσα πάλεψαν επί σειρά ημερών για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα ώστε να μην απειληθούν οι συμπολίτες τους.

Τα λόγια στερεύουν μπροστά σε μια συγκλονιστική εικόνα που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. Την εικόνα ενός πυροσβέστη που έχοντας δώσει, με πνεύμα αυταπάρνησης, αγώνα κατά των πυρκαγιών, έχει πλέον εξαντληθεί και ξαπλώνει κατάχαμα. Ο πυροσβέστης κοιμάται στην καμένη γη, έχοντας ως στρώμα τη μάνικα πυρόσβεσης, ύστερα από ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στην Ιτέα, στον Έβρο.

Στη συγκεκριμένη φωτογραφία εικονίζεται ο Μίλτος Δεληγιώργης, ένας από τους δεκάδες πυροσβέστες που βρέθηκαν στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν στο Αρίστηνο και στην Ιτέα του Έβρου.

«Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, άπλωσα την δική μου ξαπλώστρα. Εσύ όταν βρεις θέση στην άμμο έλα να σου δώσω και την δική μου πετσέτα, γιατί μάλλον δεν θα την χρειαστώ φέτος. 05/08/2023» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement