Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιδότηση για τη δωρεάν μεταφορά-Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποζημίωσης σε Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ Πατρών για τα εκπτωτικά φοιτητικά εισιτήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινάει άμεσα η καταβολή αποζημίωσης για το δεύτερο εξάμηνο του έτους στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ της χώρας που μεταφέρουν φοιτητές με δωρεάν ή μειωμένο εισιτήριο.

Τη σχετική απόφαση χθες συνυπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Η απόφαση προβλέπει κονδύλι ύψους 4,81 εκατ. ευρώ και αφορά 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ, μεταξύ των οποίων και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αχαΐας και το Αστικό ΚΤΥΕΛ Πατρών.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά: «Στην Κυβέρνηση θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την άμεση επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας. Διασφαλίζουμε έγκαιρα τις δωρεάν ή μειωμένου κόστους μετακινήσεις των φοιτητών με τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετακίνησή τους από και προς τον τόπο των σπουδών τους.

Ταυτόχρονα, ανακουφίζουμε από ένα σημαντικό κόστος τους ίδιους ή και τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των συμπολιτών μας. Η κοινωνική πολιτική, με γνώμονα την ενίσχυση του πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, των νέων και των οικογενειών τους, βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών, των αποφάσεων και των δράσεών μας».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου σημείωσε: «Με 4,81 εκατ. ευρώ ενισχύονται 30 αστικά και 62 υπεραστικά ΚΤΕΛ για το συγκοινωνιακό έργο που προσφέρουν, μετακινώντας με συνέπεια και ασφάλεια φοιτητές και σπουδαστές στις σχολές τους. Αυτή είναι άλλη μια επιβεβαίωση της στήριξης που παρέχει προς την ελληνική περιφέρεια, αλλά και προς τους επαγγελματίες των οδικών επιβατικών μεταφορών, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως έχει τονίσει και ο Πρωθυπουργός, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, καθώς και στην προώθηση μεταρρυθμίσεων, όπως τα έξυπνα συστήματα μετακινήσεων, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας».

Στους φοιτητές χορηγείται έκπτωση:
– 50% του κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης που εδρεύει το τμήμα που φοιτούν
– 75% της τιμής του κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες της υπόλοιπης χώρας
– 50% στις υπεραστικές συγκοινωνίες που συνδέουν την έδρα του τμήματος που φοιτούν με τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους
-75% της τιμής του κανονικού κομίστρου στις οδικές υπεραστικές συγκοινωνίες της χώρας.

Στα λεωφορεία των υπεραστικών και αστικών ΚΤΕΛ οι φοιτητές με την επίδειξη του φοιτητικού τους πάσο έχουν έκπτωση από και προς τον προορισμό, ανάλογα με την περιοχή.


Ροή ειδήσεων

Advertisement