Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι δωρεάν ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δυο γιορτές, η μία στην Πλαζ – Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Πατρέων το βράδυ της Τετάρτης και η δεύτερη χθες στα Ροΐτικα, στο χώρο της «Πρώην Παιδικής Εξοχής» έκλεισε και η τρίτη περίοδος για τις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων. 

Και στις δύο γιορτές, στις οποίες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης (όπως και σ’ εκείνες που έγιναν για τη λήξη των δύο πρώτων περιόδων), κυριάρχησαν -εκτός από το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί από τους εργαζόμενους του Δήμου που είχαν την ευθύνη των κατασκηνώσεων- το γέλιο, η χαρά και η ικανοποίηση, γονέων και παιδιών για την δημιουργική απασχόληση των μικρών κατασκηνωτών, πάντα μέσα από το παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

 

Οι δωρεάν ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, αλλά και αυτές για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου, είναι πρόγραμμα, μοναδικό στην Ελλάδα, είναι μια ανάσα για τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους. 

 

«Οι δωρεάν Δημοτικές Ημερήσιες Κατασκηνώσεις –τονίζει ο Δήμαρχος, είναι δικαίωμα των παιδιών του λαού της Πάτρας το οποίο κατακτήθηκε με την συμβολή των εργαζομένων στο Δήμο μας και τις κοινωνικές του δομές. Αγωνιζόμαστε συνέχεια, για να έχουν τα παιδιά μας αυτό που τους αξίζει». 

Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, που έθεσε την Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη του Δήμου, οι δωρεάν Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων, ξεκίνησαν από το καλοκαίρι του 2015, απευθύνονται στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών του Δήμου μας και εντάχθηκαν στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει στα παιδιά -με ελάχιστο προσωπικό και χρηματοδότηση και ιδίους πόρους- χαρά, ανεμελιά, αλλά και εκπαίδευση μέσα από το παιχνίδι, στα παιδιά.

Συνεχίζοντας λοιπόν με συνέπεια αυτό το δρόμο, φέτος φιλοξενήθηκαν συνολικά 930 παιδιά σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους με οργανωμένη –επίσης δωρεάν- μετακίνηση με μισθωμένα από  τον ΚΟΔΗΠ λεωφορεία, γεύματα με ειδικό διατροφολόγιο (πρωινό, μεσημεριανό) και πλήρη ψυχαγωγία, ενώ στο χώρο των κατασκηνώσεων λειτουργούσε οργανωμένο ιατρείο καθώς και αναρρωτήριο. 

Η ημερήσια απασχόληση των παιδιών, περιελάμβανε δραστηριότητες που έχουν κεντρικό άξονα την επαφή των παιδιών με τις τέχνες, τον αθλητισμό, τη φύση, την επιστήμη, σε μια εποχή όπου τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα στερούν την ποιοτική εκπαίδευση και μάθηση. Με αυτό τον προσανατολισμό και σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, τις πολιτιστικές δομές του Δήμου (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. – Πολιτιστικός Οργανισμός – ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας), την Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού  με τη συμμετοχή και Αθλητικών Σωματείων, τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Δήμου Πατρέων, εκπονήθηκαν διάφορα προγράμματα που έδωσαν ικανοποίηση στα παιδιά και παράλληλα, αξιοποίησε τον ελεύθερο χρόνο τους, σ’ ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον.

Παρόμοιο πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων, για τα παιδιά των εργαζομένων του Δήμου. 

Φέτος, φιλοξενούνται 103 παιδιά στις εγκαταστάσεις των Παλαιών Σφαγείων από την 1η Ιουλίου μέχρι και τις 30 Αυγούστου. Η δράση αυτή πραγματοποιείται από το 2015 και είναι επίσης δωρεάν για τα παιδιά, που απασχολούνται δημιουργικά τις ώρες που βρίσκονται στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων. 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement