Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τοξική ακρίβεια ροκανίζει τα εισοδήματα-Διόλου καθησυχαστικές οι προβλέψεις για καύσιμα και τρόφιμα για το επόμενο διάστημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα, αλλά και η συνέχιση των «υπερπτήσεων» στις τιμές των τροφίμων προκαλούν όπως είναι φυσικό έντονη ανησυχία τόσο στους καταναλωτές, όσο και στην κυβέρνηση που βλέπουν μία αρνητική κατάσταση να ανακυκλώνεται και να διατηρείται παρά τις εκτιμήσεις ότι θα αρχίσει να φθίνει νωρίτερα από το φθινόπωρο.

Οι μέχρι σήμερα εκτιμήσεις δείχνουν ότι το κλίμα ακρίβειας στην αγορά δεν πρόκειται να αναχαιτιστεί άμεσα, δημιουργώντας ένα τοξικό κοκτέιλ που ροκανίζει τα εισοδήματα των καταναλωτών και πληγώνει την οικονομία.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι τιμές των καυσίμων, που μετά από μία μακρά περίοδο σχετικής ηρεμίας, βρίσκονται πλέον ξανά σε ανοδική τροχιά και η βενζίνη όλα δείχνουν ότι θα εδραιωθεί στην περιοχή των 2 ευρώ το λίτρο.

Ήδη πολλοί καταναλωτές έκαναν Δεκαπενταύγουστο με την τιμή της βενζίνης πάνω από 2 ευρώ το λίτρο σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ οι προβλέψεις, κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι. Αντίθετα, είναι μάλλον δυσοίωνες και δείχνουν ότι σύντομα θα δούμε και υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement