Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Π. Ψωμάς: Ο ίδιος ο δήμαρχος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και είναι υπεύθυνος για τον «εγκλωβισμό» των συμβασιούχων

Published

on

Ένταση προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, όταν η δημοτική Αρχή αρνήθηκε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης με τη μορφή του κατεπείγοντος το θέμα των πρώην συμβασιούχων της Κοινωφελούς, η υπόθεση των οποίων θα εκδικαστεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών στις 22 Σεπτεμβρίου.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον Δήμαρχο να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας στη νομική υπηρεσία «εντέλλεσθαι» να ενημερώσει το δικαστήριο πως οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Κι αυτό, γιατί πριν από δύο ημέρες οπότε συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των πρώην συμβασιούχων, η Νομική υπηρεσία τάχθηκε κατά της παραμονής στην εργασία τους. Ωστόσο, επειδή ο Δήμαρχος απουσίαζε από τη συνεδρίαση και επειδή όπως ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του Σώματος δεν υπήρχε εισήγηση για το θέμα, δεν μπορούσε να τεθεί προς συζήτηση, αντιπροτείνοντας να συγκληθεί άλλη συνεδρίαση. Αυτό δεν έγινε δεκτό από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση, αλλά και από τους ίδιους τους εργαζόμενους που έδωσαν το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Π. ΨΩΜΑΣ: ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σπιράλ κάνει λόγο για συνεδρίαση- παρωδία, καταγγέλλοντας πως «οι δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης, συμπαρασύροντας και όλους τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, όταν η δημοτική αρχή αρνήθηκε να φέρει προς συζήτηση θέμα που αφορούσε την προσπάθεια συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Πατρέων να αποσπάσουν από το όργανο μια υποστηρικτική απόφαση για τον δικαστικό αγώνα που δίνουν σχετικά με την εργασία τους. Είχε προηγηθεί εισήγηση του Πέτρου Ψωμά που ζητούσε τόσο από τον Πρόεδρο Παναγιώτη Μελά, όσο και από τον δημαρχεύοντα Διονύση Πλέσσα «να αντιμετωπίσουν το θέμα με κοινωνική ευαισθησία και να μην κρυφτούν πίσω από διαδικαστικές δικαιολογίες». Ο Δήμαρχος απουσίαζε από τη συνεδρίαση, το αίτημα δεν εισακούστηκε από τη δημοτική αρχή και πολλοί από τους παρόντες ενδιαφερόμενους διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άκαμπτη στάση της δημοτικής αρχής, με πρωτοβουλία του Πέτρου Ψωμά, σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα και συγκεντρώθηκαν αμέσως οι απαραίτητες υπογραφές προκειμένου να έρθει το θέμα προς συζήτηση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς, Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας υπέγραψαν και ταυτόχρονα πρότειναν εισηγητής του θέματος την επόμενη εβδομάδα να είναι κάποιος συνάδελφος που δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. «Το θέμα δεν προσφέρεται για ψηφοθηρία» είπε στους συγκεντρωμένους συμβασιούχους ο Πέτρος Ψωμάς, θυμίζοντας τους πως «ο ίδιος ο δήμαρχος άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση εγκλωβισμού στην οποία έχουν σήμερα βρεθεί».
Τέλος, ο επικεφαλής του σπιράλ και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων πρόσθεσε σχετικά: «Τα οικονομικά του Δήμου είναι πράγματι πιεσμένα, οι υπογράφοντες τις συμβάσεις γνώριζαν εξαρχής τις ημερομηνίες λήξης τους, εμείς όμως δεν θα σταθούμε απέναντι στην επιθυμία σας να διεκδικήσετε δικαστικά ότι θεωρείτε πως δικαιούστε ή θέλετε να διεκδικήσετε. Δυστυχώς η δημοτική αρχή, στην πορεία προς τις εκλογές, δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο, σας εμπαίζει ξεκάθαρα και αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, υποκριτική και ανάλγητη. Ευτυχώς τα περιθώρια του βίου της στενεύουν».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement