Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κλοιό συγκεντρώσεων σήμερα, Σάββατο 09/09 η Θεσσαλονίκη, ενόψει των της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρά την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όλες οι συγκεντρώσεις και οι πορείες διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για το απόγευμα.

Στις 17:30, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο, μεταξύ άλλων. Πιθανόν να ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο «για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Μετά τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Επίσης στις 17:30, συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία της ΧΑΝΘ, στη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Στις 18:00 θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της Καμάρας μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, καθώς και μέλη φοιτητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα, στην Αγίας Σοφίας, οι διανομείς καλούν σε διαμαρτυρία για τις συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργάζονται.

87η ΔΕΘ: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Λόγω των προγραμματισμένων πορειών στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη.

Σήμερα, Σάββατο 09/09, από τις 15:00 και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών διαμαρτυρίας, αστυνομικοί της Τροχαίας θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

– Λεωφόρο Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

– Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

– Βασιλίσσης Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

– Βασιλέως Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

– Λεωφόρος Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

– Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

– Κωνσταντίνου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

– Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

– Εθνικής Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

– Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

– Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

– Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

– Παύλου Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

– Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους οδηγούς για το πώς θα διεξαχθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η κυκλοφορία θα διεξάγεται σταδιακά, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγίου Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement