Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Οικονομία

Π. Μαρλαφέκας: «Μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα ενισχύθηκε 1 στις 4 επιχειρήσεις της χώρας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αντικείμενο την «Ουσιαστική Συμβολή των Επιμελητηρίων στο Έργο του ΕΦΕΠΑΕ», ο πρόεδρος του Ενδιάμεσου Φορέα και του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας τοποθετήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε 8 Σεπτεμβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στο πλαίσιο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).

Ο κ. Μαρλαφέκας κατά την ετήσια Γ.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε την παραμονή της έναρξης της 87ης Δ.Ε.Θ., αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των επιμελητηρίων, τονίζοντας ότι αποτελούν πολύτιμο εργαλείο της Πολιτείας για την αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. «Με την εμπειρία τους και την ευρεία γνώση του τοπικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις – μέλη τους και τους φορείς που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα κονδύλια», τόνισε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ακόμη: «Ο σημαντικότερος από αυτούς τους φορείς είναι ο ΕΦΕΠΑΕ, στου οποίου την ίδρυση και αποτελεσματική λειτουργία, τα επιμελητήρια είχαν σημαίνοντα ρόλο, καθώς το σύνολο σχεδόν των επιμελητηρίων της χώρας είναι μέτοχοί του».
Σύμφωνα με τον κ. Μαρλαφέκα, μέσα από το έργο του ΕΦΕΠΑΕ, η συμβολή των επιμελητηρίων έχει υπάρξει καταλυτική κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων Προγραμματικών Περιόδων (2007-2013 και 2014-2020), ενώ συνεχίζεται δυναμικά και κατά την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, παρέχοντας έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση, συμβουλευτική για την προετοιμασία και υποβολή αιτήσεων, διευκόλυνση στην αντιμετώπιση γραφειοκρατικών διαδικασιών και επαγγελματική κατάρτιση σε υφιστάμενους και υπό σύσταση επιχειρηματίες.
Ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ επεσήμανε ότι συνολικά ο φορέας, για τις Δράσεις της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 (ΕΠΑνΕΚ και ΠΕΠ) έχει μεριμνήσει για πάνω από 200.000 εντάξεις δικαιούχων (περί το 25% των υπαρχουσών επιχειρήσεων στη χώρα), με Π/Υ επιχειρηματικών σχεδίων ύψους άνω των 6 δις και με εξασφαλισμένη Δημόσια Χρηματοδότηση 4.226.614.269€.
Ο κ. Μαρλαφέκας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η άψογη συνεργασία του ΕΦΕΠΑΕ με τα επιμελητήρια θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 με στόχο τη βέλτιστη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, στηρίζοντας πάντα τις επιχειρήσεις της χώρας.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement