Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Ο Πρωθυπουργός ξέρει καλύτερα…

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Προφανώς και η νέα κυβερνητική απώλεια δημιουργεί «πολιτικό ζήτημα». Ίσως είναι και θέμα συγκυρίας, όμως η αλήθεια είναι πως το κλίμα έχει βαρύνει πολύ για την κυβέρνηση, η οποία κάθε άλλο με… καλοκουρδισμένη μηχανή μοιάζει σε αυτή τη χρονική φάση και υπό το συγκεκριμένο σχήμα. Και επειδή δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πιστεύουμε πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται μόνο σε μεμονωμένα πρόσωπα, ούτε πως είναι μόνο θέμα «σύνθεσης» (δηλαδή ότι ενδεχομένως δεν τοποθετήθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι στην κατάλληλη θέση»). Είναι μάλλον και ζήτημα συντονισμού. Και έχουμε την βεβαιότητα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκτός από οξυδέρκεια και ενσυναίσθηση έχει πλέον και σημαντική εμπειρία, θα έχει εντοπίσει πολύ καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα και θα κάνει τις διορθωτικές κινήσεις στον χρόνο που ο ίδιος θα αποφασίσει. Εν θερμώ πάντως, και με τα νερά να «πνίγουν» ακόμα τον θεσσαλικό κάμπο, δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές. Αλλά αργότερα… προφανώς!

Και μπορεί μεν ο Παύλος Μαρινάκης, ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, να είπε το αυτονόητο («όλοι αξιολογούνται»), αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό πως δεν απέκλεισε αλλαγές.

Προς το παρόν πάντως, ο Πρωθυπουργός πάει σήμερα στο Στρασβούργο για να αντλήσει το μέγιστο δυνατό ποσό από την ευρωπαϊκή συνδρομή και στη συνέχεια (το Σαββατοκύριακο) θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, όπου η ατζέντα αλλάζει πλέον και επί της ουσίας θα αφορά την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων και των πλημμυρόπληκτων περιοχών. Ξέρει καλά πως η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα απόκρισης έχει πλέον μεγάλη σημασία για πολλούς λόγους. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε, ότι σε ένα μήνα είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και σε ένα χρόνο, οι ευρωεκλογές. Και τα αποτελέσματά τους, μπορεί να μην… ρίχνουν κυβέρνηση, στέλνουν όμως πολλά και ισχυρά πολιτικά μηνύματα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement