Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών: Να επισκευαστούν άμεσα οι αξονικοί τομογράφοι του ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε επιστολή του το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας αναφέρει:

Προς:

Διοικητή 6ης ΥΠΕ κ.Καρβέλη Ι.

Διοικητή ΠΓΝΠ  κ.Μπάκο Δ.

 

Κοιν:

ΟΕΝΓΕ

ΙΣΠ

ΜΜΕ

Συνάδελφοι

 

Για τη βλάβη του Αξονικού στο ΠΓΝΠ

Καταγγέλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο ΠΓΝΠ από την εφημερία του περασμένου Σαββάτου έως και σήμερα λόγω τεχνικής βλάβης και των δύο  αξονικών τομογράφων του Νοσοκομείου.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμ.Επειγόντων Περιστατικών ταλαιπωρούνται και χάνεται πολύτιμος χρόνος καθώς διακομίζονται στο ΓΝΠ Άγιος Ανδρέας ώστε να υποβληθούν σε αξονική, γεγονός που δημιουργεί τεράστια καθυστέρηση στη διεκπεραίωση, διάγνωση και αντιμετώπισή τους.

Μάλιστα, ύστερα από εντολή της 6ης ΥΠΕ η διακομιδή τους γίνεται με ιδιωτικά ασθενοφόρα τα οποία όμως υποχρεωτικά επανδρώνουν γιατροί του νοσοκομείου μας, οι οποίοι περνούν όλη την εφημερία κυριολεκτικά στο δρόμο. Επίσης, λόγω της υποστελέχωσης του Άγιου Ανδρέα, ακτινολόγοι από το Ρίο μεταβαίνουν εκεί ώστε να βοηθήσουν και στη συνέχεια οι εικόνες πηγαίνουν στο Ρίο για να γίνει η γνωμάτευση!

Όσον αφορά τους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς πρακτικά διενεργούνται μόνο οι εξαιρετικά επείγουσες εξετάσεις.

Ενημερώνουμε τους ασθενείς και τους πολίτες πως ουδεμία ευθύνη για τα παραπάνω δεν έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου μας, ακτινολόγοι και κλινικοί, που υπερβάλλουν εαυτόν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους.

Αυτή τη στιγμή και ενόψει της σημερινής ανοιχτής εφημερίας του Νοσοκομείου δεν υπάρχει καν χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης της βλάβης.

Απαιτούμε από την διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ να αποκαταστήσουν ΑΜΕΣΑ την λειτουργία του αξονικού προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι απαράδεκτο να επαναληφθεί στις ερχόμενες εφημερίες της Τετάρτης, Παρασκευής και Σαββάτου το ίδιο τραγικό σκηνικό!

 

Για το Δ.Σ της Ε.Ι.Ν.Α,

ο πρόεδρος, Δημήτρης Ζιαζιάς                 ο γραμματέας, Στέλιος Τσόχατζης

Ροή ειδήσεων

Advertisement