Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ομιλία Σκιαδαρέση στο Αίγιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το βράδυ της Πέμπτης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», δίνοντας το πολιτικό στίγμα της παράταξης και ανακοινώνοντας τα βασικά σημεία των προεκλογικών της θέσεων.

Ο κ. Σκιαδαρέσης με αφορμή τη βιβλική καταστροφή στην κεντρική Ελλάδα απηύθυνε αμείλικτα ερωτήματα στην απερχόμενη περιφερειακή Αρχή για τα αντιπλημμυρικά κι άλλα έργα προτεραιότητας που θα «θωρακίσουν» την περιοχή από τα φυσικά φαινόμενα, καταλήγοντας στη διαπίστωση πως δεν έχει γίνει τίποτα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο όραμα της παράταξης για το ρόλο της περιφερειακής διοίκησης, ασκώντας δριμεία κριτική στον σημερινό τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζήσαμε μία πολιτική που υπαγορεύεται από την κομματική υποταγή της περιφερειακής Αρχής στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Εμείς έχουμε διαφορετική αντίληψη για την περιφερειακή διακυβέρνηση και για το ρόλο των αιρετών Περιφερειών. Θέλουμε αυτοδύναμες περιφέρειες, που δεν θα εξαρτώνται πελατειακά από το κεντρικό κράτος. Που θα απελευθερώνουν τις δημιουργικές δυνάμεις του κάθε τόπου, δεν θα τις καπελώνουν και δεν θα τις καταπνίγουν. Για εμάς η αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας περιφερειακής ανάπτυξης και όχι το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης» και προσέθεσε «για εμάς, η ανάπτυξη δεν είναι ένας κατάλογος έργων αποσπασματικών και βιτρίνας που εξυπηρετούν τους λίγους και εκλεκτούς, αλλά απαιτεί συνεκτικό σχέδιο, διαβούλευση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς, με την ίδια την κοινωνία. Αρκετές ευκαιρίες χάσαμε. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία οφείλουμε όλοι στρατευμένα και στοχευμένα να κινηθούμε άμεσα, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα».

Ακολούθως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο όραμα του συνδυασμού «Νέα Δυτική Ελλάδα- Ενωμένοι Μπορούμε», αλλά και στο δίλημμα των εκλογών, που όπως είπε είναι «Θέλουμε Διαφάνεια με εμάς ή αδιαφάνεια με τον κ. Φαρμάκη;».

Παρουσίασε επίσης, τους κεντρικούς άξονες της παράταξης για παραγωγική ανασυγκρότηση, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη μεταποίηση, τον τουρισμό, και εστίασε στα μεγάλα ζητήματα της Αιγιάλειας, για τα οποία όπως είπε, η απερχόμενη περιφερειακή Αρχή «παρατηρούσε εξ αποστάσεως, αγνοώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Μεταξύ αυτών, η απομάκρυνση των πανεπιστημιακών σχολών από το Αίγιο, το σταφιδικό, η ΕΒΟ Αιγίου, η απαξίωση του Νοσοκομείου Αιγίου, ο αποκλεισμός της περιοχής από τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, η εγκατάλειψη των πυρόπληκτων περιοχών, η διοικητική ερημοποίηση της Αιγιάλειας, η εκκρεμότητα σύνδεσης  του εμπορικού λιμανιού με την Ολυμπία Οδό και η αδυναμία σύνδεσης του Σιδηροδρομικού Σταθμού με την πόλη του Αιγίου, η μη αξιοποίηση των παλιών αποθηκών μπροστά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Αιγίου που ανήκουν στην Περιφέρεια, κ.α.

Κλείνοντας απηύθυνε μαζικό κάλεσμα στον αγώνα για την αλλαγή, λέγοντας πως «ο σκοπός μας είναι ιερός: Να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια περιφέρεια με ποιότητα ζωής και προοπτικές. Δεν θέλουμε να σπαταληθεί άλλη μια πενταετία για να κερδίζουν οι λίγοι αλλά αρεστοί στον κ. Φαρμάκη, εις βάρος των πολλών. Σας καλώ να δώσουμε μαζί αυτό τον αγώνα με ήθος, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό. Αντίπαλός μας είναι μόνο τα προβλήματα και οι αιτίες που τα γεννούν», κατέληξε.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της Αχαΐας, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Καθηγήτρια Ιατρικής, Κατερίνα Σολωμού, ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, Μαρίνος Σκανδάμης, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάσης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, πολιτευτής Αχαΐας, Γιώργος Μπέσκος, ο πρόεδρος της ΠΕΣ, Θανάσης Σωτηρόπουλος, αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, στελέχη της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και της Συντονιστικής Αιγιάλειας, κ.α.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement