Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ολική διαγραφή χρεών ύψους  200.000 ευρώ-Πρωτοφανής απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών για άνεργο δανειολήπτη, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών δικάζοντας έφεση δανειολήπτη που όφειλε περίπου το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ σε δύο τράπεζες (ALPHA ΒΑΝΚ και ΑΧΑΪΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ), εξέδωσε την με αρ. 420/2023 απόφαση, η οποία ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου και διέγραψε το σύνολο των χρεών που βάραιναν τον δανειολήπτη, δηλαδή ολόκληρο το ποσό των 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για άνεργο οικογενειάρχη με δύο ανήλικα παιδιά, μια οικογένεια με μοναδικό πενιχρό εισόδημα το μήνα τα 500 ευρώ της συζύγου.

Η σπάνια αυτή απόφαση είναι σε απόλυτη συνάφεια με το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, ο οποίος δυστυχώς έχει καταργηθεί από το 2019, παρά το γεγονός ότι υπήρξε για δέκα περίπου χρόνια, αυτά της πτώχευσης των νοικοκυριών, το μοναδικό νομοθέτημα που βρήκαν αποκούμπι χιλιάδες πτωχευμένες και ευάλωτες οικογένειες.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις πολέμησαν το Ν. Κατσέλη»

Την υπόθεση αυτή χειρίστηκε στο Εφετείο ο Δικηγόρος Πατρών, Χρήστος Λιαρομμάτης, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι λυπηρό που όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις πολέμησαν τον Νόμο Κατσέλη από την ψήφισή του το 2010 έως το 2019, που κατάφεραν τελικά να τον καταργήσουν, υπακούοντας στις επιταγές των τραπεζών και ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για το τσουνάμι των πλειστηριασμών που βλέπουμε να διενεργούνται καθημερινώς σε χιλιάδες οφειλέτες από τις τράπεζες και τα funds».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement