Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης δεν στήριξε την Κύπρο στη συνάντηση με Ερντογάν

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η σημερινή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν και η συμφωνία επί οδικού χάρτη, για τις περαιτέρω επαφές με την Τουρκία, αποτελούν θετικές εξελίξεις», αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία σχολιάζει τις κυβερνητικές πληροφορίες για την συνάντηση των δύο ηγετών.

Και σημειώνει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει με ξεκάθαρο τρόπο τονίσει τις προϋποθέσεις, ώστε ο διάλογος αυτός να συμβάλλει στην ειρήνη και να βασίζεται στην προάσπιση των εθνικών συμφερόντων».

«Ωστόσο», υπογραμμίζει η Κουμουνδούρου, «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόνισε την ανάγκη για επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και δεν στήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στις προκλητικές, διχοτομικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου».

«Λάθος μηνύματα στην Τουρκία»

Όπως τονίζει, μάλιστα, «η διαρροή δε ότι αντ’ αυτού το ζήτημα θα τεθεί στην ομιλία του είναι ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα», υποστηρίζοντας πως «η επιλογή αυτή, που θυμίζει την στάση του κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ και στο παρελθόν, είναι επικίνδυνη και δίνει λάθος μηνύματα στην Τουρκία».

«Πρέπει η στάση της Ελλάδας, της ΕΕ και της διεθνούς κοινότητας γενικότερα, να είναι απολύτως σαφής απέναντι σε οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια της Τουρκίας για απόσπαση αναγνωρίσεων του ψευδοκράτους από τρίτες χώρες», ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και σημειώνει καταληκτικά ότι περιμένει «άμεσα ενημέρωση» για την συνάντηση από την κυβέρνηση.​

in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement