Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Χωρίς αυτοκίνητο…στην Πάτρα μας – ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΩΝ. ΜΟΣΧΟΒΟΥ (*)

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την παράταξή μας, «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» η σειρά προτεραιότητας στις  μετακινήσεις είναι: ο πεζός, ο ποδηλάτης, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το δίκυκλο, το  αυτοκίνητο.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε συμπεριλάβει στις προτάσεις μας, για την Πάτρα του αύριο, την  πιλοτική εφαρμογή «Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο». Στόχος μας, να κάνουμε την πόλη πιο  φιλική προς τους πολίτες και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να τη γνωρίσουν  χρησιμοποιώντας εναλλακτικές μορφές μετακίνησης (π.χ. Ποδήλατο, πατίνι, πεζοπορία,  Μ.Μ.Μ κ.α.) μακριά από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την αυξημένη ατμοσφαιρική  ρύπανση αλλά και την ηχορύπανση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και εστιάζοντας στα  οφέλη για την υγεία από έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η 22α Σεπτεμβρίου που είναι η παγκόσμια μέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι μια τεράστια  ευκαιρία για τις πόλεις να συνειδητοποιήσουν πόσο η ρύπανση επηρεάζει τη ζωή μας και  πόσο πιο φιλικό θα μπορούσε να είναι το αστικό περιβάλλον.

Η Πάτρα είναι μια πόλη σχεδιασμένη γύρω από τη κινητικότητα των αυτοκινήτων κάτι που  μπορεί να αλλάξει θέτοντας σαφείς στόχους και ορίζοντας έναν κεντρικό σχεδιασμό με  δράσεις που θα σέβονται τόσο το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο.

Για να γίνει η Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι!

(*) Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός MEng, MSc, Πιστοπ. Σχεδιαστής Έξυπνων Πόλεων και Πιστοπ. Σχεδιαστής Παθητικών Κτιρίων  Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων με την παράταξη «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» με επικεφαλής τον Βασίλη Αϊβαλή.

Περισσότερα

Ροή ειδήσεων

Advertisement