Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Κακοκαιρία Elias: Πού εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες – Απίστευτο χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού στην Αχαΐα-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κακοκαιρία Elias από νωρίς το μεσημέρι άρχισε να δείχνει τα δόντια του σε πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις και πρωτοφανείς χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες ώρες καταγράφονται ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Έντονα φαινόμενα

Οι εικόνες που έρχονται από το χωριό Μαζέικα είναι ενδεικτικές της σφοδρότητας αλλά και της επικινδυνότητας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η χαλαζόπτωση είναι πραγματικά απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα

Σε μέγεθος καρυδιού το χαλάζι στα Μαζέικα Αχαΐας

Γύρισε πίσω η αμαξοστοιχία

Νωρίτερα λόγω της έντονης βροχόπτωσης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Διακοπτό – Καλάβρυτα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.

Σύμφωνα με την Hellenic Train δύο δρομολόγια θα γίνουν με λεωφορεία

Όπως φαίνεται και στους χάρτες, τις τελευταίες ώρες ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται σε περιοχές της ανατολικής Αχαΐας, της βόρειας Κορινθίας, της Φωκίδας και της Βοιωτίας.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται με τα έντονα κόκκινα χρώματα που σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις.

Πού χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα και από το απόγευμα θα ενταθούν σημαντικά, συνοδευόμενα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, δεχόμενες τους μεγαλύτερους όγκους νερού, θα είναι η Θεσσαλία (κυρίως νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας), η Κεντρική Στερεά (νομοί Ευρυτανίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας) και η Βόρεια Πελοπόννησος (κυρίως νομοί Αχαΐας και Κορινθίας).

Ισχυρά φαινόμενα και την Τρίτη

Την Τρίτη 26/09, καθώς η ατμοσφαιρική διαταραχή της ανώτερης ατμόσφαιρας (ψυχρή λίμνη) που ευθύνεται για την κακοκαιρία θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, και σε συνδυασμό με επιφανειακό βαρομετρικό χαμηλό άστατος καιρός θα επικρατήσει και πάλι στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα 25/09 και Τρίτη 26/09, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Headlines

Ροή ειδήσεων

Advertisement