Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός στη Θεσσαλία – Αναστέλλεται ως την Τετάρτη η λειτουργία των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Επί ποδός βρίσκονται αρχές και κάτοικοι στη Θεσσαλία, εν όψει του νέου κύματος κακοκαιρίας με την ονομασία Elias που αναμένεται από σήμερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Για το λόγο αυτό, αναστέλλεται έως και την Τετάρτη η λειτουργία των σχολείων στη Θεσσαλία, και η διδασκαλία θα γίνει μέσω τηλεκπαίδευσης, εκτός από τα σχολεία στις περιοχές Παλαμάς, Φαρκαδόνα, Μεγάλα Καλύβια, Φαλάνη, στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης και του Κιλελέρ, όπου δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε έκτακτη σύσκεψη χθες, στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, δόθηκαν οδηγίες, τόσο για την εξέλιξη των έργων καθαρισμού σε ποτάμια και υδατορέματα και την αποκατάσταση αναχωμάτων που εκτελούνται σε όλη τη Θεσσαλία, όσο και για την εφαρμογή, των προβλεπόμενων μέτρων πολιτικής προστασίας.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης, με συνεργεία στις πληγείσες περιοχές, με τους ιδιώτες αλλά και μονάδες του στρατού να έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και την στήριξη των αναχωμάτων που υποχώρησαν κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς στην περιοχή θα σταλούν μεταξύ άλλων 70 άτομα από τη Ζ΄ΜΑΚ με επιπλέον 10 λέμβους και 120 άτομα από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με 24 λέμβους.

112 σε Θεσσαλία, Σποράδες, Φθιώτιδα και βόρεια Εύβοια

Ήχησε το 112 για τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Φθιώτιδα αλλά και τη βόρεια Εύβοια, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από το 112 αναφέρει:

“Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) από πρωινές ώρες της 25/9 και για τα επόμενα δύο 24ώρα σε ευρύτερη περιοχή Θεσσαλίας, Σποράδες, Φθιώτιδα και τη βόρεια Εύβοια.

Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών”.

ertnews.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement