Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Επίτροπο Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων Jutta Urpilainen, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες βουλευτές και κατόπιν ανέφερε πως η σημερινή συνεδρίαση επισκιάζεται από τα γεγονότα στον Βόλο και στην Βόρεια Εύβοια. Ανέφερε δε πως ο Βόλος δέχτηκε μία δεύτερη καταστροφική επίθεση μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

«Οι δεσμεύσεις μας ήδη γίνονται πραγματικότητα»

Στην αρχή της εισήγησης του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε απολογισμό των μέχρι στιγμής πεπραγμένων, αλλά και όσων έχουν ψηφιστεί. Ξεκίνησε αναφέροντας πως οι Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό πλέον μπορούν να ψηφίζουν χωρίς κανένα περιορισμό.

Στην συνέχεια μίλησε για την:

  1. Αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων
  2. Αύξηση συντάξεων από 1.1.2024
  3. Δρομολόγηση της τέταρτης αύξησης του κατώτατου μισθού
  4. Πλέον οι συνταξιούχοι μπορούν να εργάζονται χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους κατά 30%.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «Έτσι αποδεικνύουμε ότι η παράταξη είναι συνεχής και συνεπής με το πρώτο νομοσχέδιο να υλοποιεί το 50% των δεσμεύσεων μας.»

Σε ότι αφορά τις καταστροφικές πλημμύρες τόνισε «Όλοι σας ξέρετε τις προσπάθειές μας να αμυνθούμε στις επιθέσεις της φύσης πρώτα απ’ όλα σώζοντας ανθρώπινες ζωές και αποκαθιστώντας τις υποδομές και σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα.»

Δείτε live την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας

Ροή ειδήσεων

Advertisement