Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Aχαϊα: Αποχώρησαν από το κόμμα, Νίκος Κοντοές και Γιάννης Λάμπρου με αιχμές για αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μετά την εκλογή Κασσελάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παρενέργειες της ανάδειξης του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γίνονται πλέον αισθητές και σε τοπικό επίπεδο, καθώς αποχώρησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι Νίκος Κοντοές και Γιάννης Λάμπρου.

Αμφότεροι, σε σχετικές δηλώσεις τους διαμηνύουν ότι δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς διαπιστώνουν ότι με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη αλλοιώνεται η ιδεολογικοπολιτική φυσιογνωμία του.

Συγκεκριμένα, στη δήλωση του με την οποία γνωστοποιεί την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Νίκος Κοντοές, εκτός άλλων, τονίζει: Οι εκλογές στο Σύριζα ανέδειξαν, ως νέο ηγέτη του, ένα πρόσωπο που, που κατά τη γνώμη μου πάντα, ουδεμία σχέση έχει με την Αριστερά. Προφανώς σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας. Διατηρώ όμως το δικαίωμα της ριζικής διαφωνίας με την επιλογή της.

Σκόπευα να συγκρατηθώ να εξαντλήσω κάθε περιθώριο κατανόησης και επιείκειας, λόγω και του νεαρού της ηλικίας του νέου προέδρου καθώς παραμένω ένθερμος υποστηρικτής της ηλικιακής ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού της Χώρας. Αναζητώντας κάτι που θα άφηνε το παραμικρό, έστω, περιθώριο ελπίδας.

Όμως η επινίκια ομιλία του, “έσβησε” κάθε ίχνος πιθανότητας ότι μπορεί να κάνω λάθος. Μια ανερμάτιστη ομιλία, χωρίς κανενός είδους πολιτική συγκρότηση, χωρίς καμμία αναφορά στην Αριστερά, συνοδευόμενη από ένα κακόγουστο οικογενειακό show, επιβεβαίωσε ότι ο Σύριζα, υπό την ηγεσία του, οδηγείται σε άλλους δρόμους, μακρυά από την ανανεωτική αριστερά την οποία μάλιστα, φοβούμαι, ότι εκθέτει βάναυσα και την θέτει σε άμεσο κίνδυνο πολιτικού εκφυλισμού και διασυρμού.

Για λόγους, λοιπόν, προσωπικής πολιτικής αξιοπρέπειας, όπως τουλάχιστον εγώ την αντιλαμβάνομαι, διαχωρίζω τη θέση μου και αποχωρώ, από σήμερα, από τον σύριζα, γιατί δεν επιθυμώ να είμαι συμμέτοχος σε όσα προφανή και άκρως λυπηρά, για την ανανεωτική και οικολογική Αριστερά, πρόκειται να συμβούν, πάντα κατά την άποψη μου, στο άμεσο μέλλον.

«ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΑ»

Από την πλευρά του, στη δική του δήλωση αποχώρησης, ο Γιάννης Λάμπρου αναφέρει: «Η αλλαγή Προέδρου συνοδεύεται από “αλλαγή σε όλα”, όπως ειπώθηκε, δηλαδή της ταυτότητας του Σύριζα, του πολιτικού προγράμματος και φυσικά των προσώπων που το επικοινωνούν.
Αυτή η “αλλαγή σε όλα”, παρά την ασάφειά της, είναι σίγουρο ότι κινείται με έλλειμμα πολιτικής, συλλογικής διεργασίας και συντροφικότητας. Για αυτόν τον λόγο δηλώνω ότι δεν μπορώ να την υπηρετήσω πλέον.
Η παρουσία μου στην Αυτοδιοίκηση είναι δεδομένη. Θεωρώ, όμως, ότι πριν τις εκλογές οφείλω να ξεκαθαρίσω σκέψεις και προθέσεις. Η θέση μου παραμένει στους κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς αγώνες ακόμα και κομματικά έκθετος. Οι σύντροφοί μου δεν αλλάζουν. Το έχουμε κατακτήσει κάποιοι και κάποιες αυτό στην Αριστερά».


Ροή ειδήσεων

Advertisement