Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Συνελήφθη Πατρινός που συμμετείχε σε κύκλωμα πώλησης “χακαρισμένων” συνδρομητικών καναλιών!

Δημοσιεύθηκε

στις

Η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί στην χώρα μας έλαβε χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας με ταυτόχρονες έρευνες σε δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και με πληθώρα ευρημάτων.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων βρέθηκαν: μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επιμελώς κρυμμένα, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρες κατάλογοι πελατολογίων παράνομων συνδρομητών τελικών απλών χρηστών σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρη μεθοδολογία για το ξέπλυμα του χρήματος.

 

Η «ακτινογραφία» του κυκλώματος προσομοιάζει ακριβώς σε κακουργηματική πυραμιδική εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια με πολλά εκατομμύρια παράνομα έσοδα όλα αυτά τα χρόνια που προσομοιάζουν μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.

 

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που μετά τις σημαντικές επιτυχίες της στις μεγάλες ποινικές πολύκροτες υποθέσεις στην Πάτρα, έρχεται να προσθέσει και αυτή την σημαντική επιτυχία, δείχνοντας τον πολύπλευρο επιχειρησιακό της χαρακτήρα. Αναμένονται και ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

 

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν πια και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια που φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος και αποτελούσαν τους χρηματοδότες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

 

Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας.

 

 

Περισσότερα μέτρα χρειάζονται από την Πολιτεία για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού όπως έχουν λάβει χώρα σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία και η Ιταλία όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης.

 

Τα αδικήματα παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Συνδρομητικών Υπηρεσιών Οπτικοακουστικού Περιεχομένου, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης, στο ελληνικό ποινικό σύστημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με πολυετής καθείρξεις, διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τα 300.000 ευρώ, προβλέψεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κύκλωμα εμπλέκονται ενας Πατρινός και τουλάχιστον 7 Αθηναίοι Η σύλληψη του Πατρινού  έγινε το επί της οδού Βορείου Ηπείρου και στη κατοχή του βρέθηκαν 27.000 ευρώ.


Ροή ειδήσεων

Advertisement