Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε Σκιαδά, Καλέντζι και Χιόνα βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ερυμάνθου, Διαμαντής Κανελλόπουλος

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντιπροσωπεία της παράταξής μας «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο»με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Διαμαντή Κανελλόπουλο, βρέθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην Κοινότητα Σκιαδά τιμώντας την τοπική ιερά πανήγυρη της εορτής μετάστασης του Ιωάννου του Θεολόγου.

Η τοπική εορτή του Αποστόλου και Ευαγγελιστή της αγάπης τιμάται ετησίως με την προσήκουσα ευλάβεια και λαμπρότητα από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

Στη διάρκεια του Εκκλησιασμού ο επικεφαλής μας αλλά και στελέχη τα οποία τον συνόδευσαν, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με τους κατοίκους και τα μέλη του δραστήριου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τα οποία επιμελούνται του εορτασμού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας αλλά και κατά τις βράδυνες ώρες, ο υποψήφιος δήμαρχος Ερυμάνθου και στελέχη πραγματοποίησαν προεκλογική περιοδεία στην Τοπική Κοινότητα Καλεντζίου και τον οικισμό Χιόνα του Δήμου Ερυμάνθου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την δύσκολη καθημερινότητα στην ορεινή και ημιορεινή αυτή περιοχή, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Έγινε διεξοδικός διάλογος για το ζήτημα της ερήμωσης και εγκατάλειψης της υπαίθρου για την οποία ο συνδυασμός έχει επανειλημμένα, μέσα και από το πρόγραμμά του, επισημάνει ότι απαιτείται η χάραξη μιας νέας στρατηγικής. Μιας πολιτικής σε πλαίσιο διεκδικήσεων για την εξασφάλιση πόρων και την προσέλκυση επενδύσεων που θα έχουν στόχο την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Φράγματος, από τις πηγές, και συνολικά του ορεινού όγκου στον Ερύμανθο.

Καταγγελία για εκβιασμό

Εξ άλλου, χθες ο κ. Κανελλόπουλος κατήγγειλε εκβιασμό υποψήφιου του συνδυασμού του, αναφέροντας πως «ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος της Νέας Συμπόρευσης διεξάγει αυτή την περίοδο τον τίμιο αγώνα του. Αυτό δεν φαίνεται ότι δεν είναι ‘ανεκτό’ από κάποιους που θεωρούν πολύ… κλειστή την κοινωνία ‘τους’ για νέες, καθαρές, πολιτικές προτάσεις. Η ‘επιθυμία’ τους να φιμώσουν συμπολίτες τους δεν βρίσκει όμως πρόσφορο έδαφος, γι αυτό, κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν χρήση άλλων ‘μεθόδων’ με τηλεφωνικούς εκφοβισμούς και απειλές κατά της ζωής και της ακεραιότητάς του, δράση στην οποία πρωτοστατούν μάλιστα διαφορετικά πρόσωπα.

«Ο συνδυασμός ‘Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο’ απεύθυνε εξ αρχής ένα στίγμα

καθαρό και διάφανο προς τους πολίτες του Ερυμάνθου. Σήμερα, πέντε χρόνια μετά,

βρίσκεται σε μια πορεία νίκης, έχοντας ήδη πείσει για στόχους και οράματα τα οποία επαναλαμβάνονται καθημερινά κατά τις περιοδείες των υποψηφίων μας σε μια προεκλογική δραστηριότητα η οποία κλείνει, για να ανοίξει αύριο ένας νέος ‘Κύκλος αυτοδιοικητικής Ευθύνης’ για τον Ερύμανθο. Συνεχίζουμε κανονικά των αγώνα μας με συναίσθηση του καθήκοντος και ευθύνης, βρισκόμαστε απέναντι στους συμπολίτες, τίμια και εργατικά γιατί αυτό μας ταιριάζει. Ότι άλλο είναι μακριά και τη λογική και τις πρακτικές μας. Θέτουμε στην κρίση της τοπικής μας κοινωνίας πρόσωπα που ακολουθούν αυτού του είδους τις ‘πρακτικές’. Τα μέλη μας είναι αξιόλογοι άνθρωποι, δεν απαντούν στις προκλήσεις, έχουν άλλη δουλειά, δεν αντιλαμβάνονται την αυτοδιοίκηση ως φέουδο» δηλώνει σχετικά ο Διαμαντής Κανελλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος – επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο».

ΣΧΟΛΙΟ Θ. ΜΠΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Mε αφορμή τη δημόσια καταγγελία του συνδυασμού «Νέα Συμπόρευση για τον Ερύμανθο», περί δήθεν «εκβιασμών» υποψηφίων, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με το ήθος των στελεχών του συνδυασμού μας, οπότε δεν μπορεί παρά να είναι αποκύημα της φαντασίας κάποιων, που στον πανικό τους και στην προσπάθειά τους να υφαρπάξουν την ψήφο των συνδημοτών μας επιστρατεύουν κάθε πιθανό κι απίθανο μέσο. Οι συγκεκριμένες καταγγελίες διαψεύδονται, ωστόσο, και από τους ίδιους τους συνδημότες μας, οι οποίοι έχουν κρίση και είναι δεδομένο πως σε περίπτωση που θα διαπίστωναν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές θα τις απομόνωναν. Τέλος μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι η καταγγελία επελέγη να γίνει στον Τύπο κι όχι στις αρμόδιες


Ροή ειδήσεων

Advertisement