Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γιώργος Κουραχάνης: «Συνεπείς στο λόγο και στις δεσμεύσεις μας»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Θ. Μπαρή,μιλά στη «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η επείγουσα πρόκληση ενός καλύτερου αύριο μας καλεί όλους!», αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερυμάνθου κι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Θ. Μπαρή, γνωστός νομικός, Γιώργος Κουραχάνης, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της επόμενης μέρας.

Ο κ. Κουραχάνης μίλησε στη «Γ» για το έργο που παρήχθη, εν μέσω πρωτόγνωρων δυσκολιών, την προηγούμενη 4ετία, ενώ περιγράφει τους λόγους για τους οποίους οι συνδημότες του πρέπει να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη «Συνεργασία για τον Ερύμανθο».

Τέσσερα χρόνια στέλεχος της «πρώτης γραμμής» στη δημοτική Αρχή Ερυμάνθου. Πώς θα χαρακτηρίζατε τη δημοτική σας θητεία;
Από την πρώτη στιγμή σχεδόν η δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία κατάσταση πρωτόγνωρη, η οποία άγγιξε και την τοπική αυτοδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό. Μία υγειονομική κρίση, η οποία ανέτρεψε άρδην δεδομένα και σχέδια παγκοσμίως είχε παράλληλα ως αποτέλεσμα πάνω από το 90% των ευρωπαϊκών δήμων να δουν μείωση των εσόδων! Η δημοτική Αρχή όμως έδειξε γρήγορα και άμεσα αντανακλαστικά και χάρη στην ορθή διαχείριση των πηγών χρηματοδοτήσεων, μπόρεσε να ανταπεξέλθει και να βγει ο δήμος όρθιος από αυτή την πρωτοφανή κατάσταση για την οποία μάλιστα δεν υπήρχε εμπειρία αντιμετώπισης ακόμα και σε κεντρικό κυβερνητικό επίπεδο. Αντιμετωπίσαμε επίσης την οικονομική κρίση και αναγκαστήκαμε να εργαστούμε σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, με αποκορύφωμα την βίαια έκρηξη της ενεργειακής κρίσης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιάσει τις τιμές ενέργειας τινάζοντας πραγματικά στον αέρα τον σχεδιασμό. Και μη ξεχνάμε ότι παράλληλα εκδικάζονταν, αλλά και δημοσιεύονταν δικαστικές αποφάσεις κατά του Δήμου από οφειλές προηγούμενων ετών. Παρ’ όλα αυτά μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πετύχαμε πολλά, τόσο σε επίπεδο καθημερινότητας, όσο και ένταξης σημαντικών έργων σε προγράμματα.
Προχωρήσαμε στην αγορά νέων μηχανημάτων, στην αγορά νέου απορριμματοφόρου, στην αγορά κάδων απορριμμάτων, στην ενίσχυση των τοπικών ομάδων, έργα οδοποιίας, ύδρευσης και άρδευσης κ.λ.π., χωρίς μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη δημοτική αρχή να έχει χρεώσει τον Δήμο ούτε ένα ευρώ.
Καταφέραμε να αντλήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο υλοποιώντας και σχεδιάζοντας έργα που διευκολύνουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας στον καθημερινό τους αγώνα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. Κατά συνέπεια θεωρώ πως δεδομένων των συνθηκών, η θητεία μας ήταν επιτυχημένη, καθώς σε όλους τους τομείς υπήρξαν άλματα βελτίωσης. Μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, καταφέραμε να δείξουμε γρήγορα αντανακλαστικά και να έχουμε μία εποικοδομητική και παραγωγική θητεία.

Διεκδικείτε από τους συνδημότες σας μια δεύτερη ευκαιρία για να συνεχίσετε την υλοποίηση του προγράμματός σας. Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας;
Οι προτεραιότητες είναι συγκεκριμένες και η επείγουσα πρόκληση ενός καλύτερου αύριο μας καλεί όλους. Βασικός πυλώνας του προγράμματός μας είναι η αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των συνδημοτών μας. Οδοποιία, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, άρδευση, καθαριότητα, είναι τομείς που σημείωσαν αναμφισβήτητα τεράστια βελτίωση, αλλά πάντα θα αποτελούν στοίχημα. Διεκδικούμε παράλληλα την αποκατάσταση της κατολίσθησης στην Καλλιθέα, την κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από τον Κόμβο Κ7 της (Ε.Π.Π.) έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως, την κατασκευή οδού παράκαμψης του φράγματος, νέα έργα οδοποιίας, ύδρευσης και άρδευσης με λιμνοδεξαμενές και κλειστού τύπου δίκτυο, ακόμα και την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου. Αυτό όμως που ανοίγει τους ορίζοντες είναι η δημιουργία πλέον μίας άρτιας τεχνικής υπηρεσίας, που μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε με αισιοδοξία το αύριο, καθώς θα μπορούμε να οργανώνουμε καλύτερα μελέτες, επίβλεψη έργων, σχεδιασμό και υλοποίηση δίχως εξωτερική παρέμβαση.

Ροή ειδήσεων

Advertisement