Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

«Πειρατές» συνδρομητικής τηλεόρασης: Στη φυλακή ο «εγκέφαλος» – Κέρδη άνω των 20 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με δύο κατηγορουμένους στη φυλακή και οκτώ ελεύθερους με περιοριστικούς όρους έκλεισε ο πρώτος ανακριτικός κύκλος για την υπόθεση πειρατικών λογισμικών συνδρομητικής τηλεόρασης.

Μετά από μαραθώνια απολογία με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 42χρονος φερόμενος ως αρχηγός και ο κατηγορούμενος υπαρχηγός της οργάνωσης. Οι υπόλοιποι οκτώ, ανάμεσά τους και ένας Πατρινός, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Κατά περίπτωση σε κάποιους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σοβαρές αξιόποινες πράξεις που κατά περίπτωση αφορούν σε εγκληματική οργάνωση παραβίαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων και
ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εκτός από τους δέκα συλληφθέντες, οι αρχές έχουν συλλέξει στοιχεία για ακόμα 7 εμπλεκομένα πρόσωπα τα οποία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις στο κύκλωμα φέρονται να είχαν συμμετοχή περισσότερα πρόσωπα.

Τα κέρδη του κυκλώματος σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ζημιά στις πλατφόρμες συνδρομητικών καναλιών αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να νομιμοποιούσαν τα παράνομα κέρδη τους είτε με μετρητά, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών είτε μέσω στοιχηματικών εταιρειών.

Ροή ειδήσεων

Advertisement