Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αποτελέσματα εκλογών 2023 – ΠΑΣΟΚ: «Κερδίσαμε ή είμαστε σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019», τονίζουν πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, σε τρεις μεγάλους δήμους το ΠΑΣΟΚ έδειξε τη δυναμική του: Α)ο Γιάννης Μώραλης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το ΠΑΣΟΚ από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά από την Α Κυριακή Β) ο Χάρης Δούκας έκανε την ανατροπή στην Αθήνα και ως φαίνεται περνά στον δεύτερο γύρο Γ)ο Στέλιος Αγγελούδης επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ περνά στον δεύτερο γύρο στην Θεσσαλονίκη.

«Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων, Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής, Ιεράπετρα κλπ Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας (στέλεχος ΠΑΣΟΚ και τομεάρχης Έρευνας το 2016), που ανακοινώθηκε πρώτα από το ΠΑΣΟΚ και ακολούθως στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει ως φαίνεται τη μάχη στον δεύτερο γύρο», σημειώνουν χαρακτηριστικά κύκλοι από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν δε ότι «η επιλογή του ΠΑΣΟΚ σε νέα πρόσωπα επίσης απέδωσε καθώς σε δυο περιπτώσεις: Α) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος Β) στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Νικηφόρος Παπανικόλας επίσης δεύτερος Γ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου επίσης δεύτερος».


Ροή ειδήσεων

Advertisement