Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ακρίβεια: Πρεμιέρα σήμερα με 100 κωδικούς μειωμένης τιμής στα σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα κάνει από σήμερα Δευτέρα 16/10/2023,  στα ράφια των σούπερ μάρκετ, η ειδική σήμανση για τα προϊόντα που θα έχουν για έξι μήνες έκπτωση 5%, καθώς τίθεται σε ισχύ η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στη μάχη κατά της ακρίβειας.

Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από τις μεγάλες επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ που έχουν πανελλαδικό δίκτυο, με τζίρο πάνω από 90 εκατ. ευρώ και μέχρι στιγμής οι βιομηχανίες τροφίμων έχουν δηλώσει 100 κωδικούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Παράλληλα, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα πρέπει να ενημερώνουν ηλεκτρονικά τις υπηρεσίες του αρμόδιου υπουργείου σε ποια προϊόντα, ποιων εταιρειών έχουν δεχθεί ανατιμήσεις από τους προμηθευτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, στόχος είναι να επέλθει σταθερή μείωση τιμής για έξι μήνες σε τουλάχιστον, 500 κωδικούς προϊόντων στο ράφι.

Ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος, Απόστολος Πεταλάς, τόνισε πως η Ενωση ενθαρρύνει οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία. «Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνεται με έναν αποτελεσματικό τρόπο και όχι ιδιαίτερα γραφειοκρατικό που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κόστος λειτουργίας αλλά και σε λάθη ενδεχομένως».

«Η δέσμευση τιμής για έξι μήνες είναι μια μεγάλη περίοδος, ειδικά σε τόσο έντονες περιόδους αλλαγών. Εύχομαι να πετύχει και να βρεθούν πολλές επιχειρήσεις που θα το ακολουθήσουν. Αναμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθούν όσοι από τους προμηθευτές έχουν τη δυνατότητα ή πάρουν το ρίσκο να δεσμευτούν για μόνιμες μειώσεις τιμών» είπε ο κ. Πεταλάς.

Σε ό,τι αφορά τις πληθωριστικές πιέσεις, ο κ. Πεταλάς υπολόγισε σε ένα χρόνο από σήμερα την έναρξη της σταθερής πτωτικής πορείας των τιμών στα τρόφιμα με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέες αναταραχές στο ενεργειακό κόστος. Ωστόσο, με τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, τα πράγματα έχουν γίνει περίπλοκα και δεν μπορεί να εκτιμηθεί το μέγεθος της επίδρασης στο κόστος της ενέργειας στο άμεσο μέλλον.


Ροή ειδήσεων

Advertisement