Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διπλά «πυρά» προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάντζο – Διαμηνύει τι δεν είναι προοδευτισμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη περί «συριζοποίησης» του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πού εδράζεται η πεποίθησή του. Τα κακά νέα για την κυβέρνησή του είναι ότι η αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι παραγωγική, δημιουργική, θετική, πολύ αυστηρή, αλλά πάντοτε δίκαιη και τεκμηριωμένη. Το γεγονός ότι υπάρχει πλέον μία ισχυρή, αξιόπιστη, εναλλακτική αντιπρόταση κατανοούμε πως δυσκολεύει τη ζωή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του», σημείωσε.

Υπογράμμισε, δε, ότι «η στρατηγική μας να συνομιλούμε με τους πολίτες, να εκφράζουμε τις κοινωνικές ανάγκες και να φέρνουμε προτάσεις στα μεγάλα προβλήματα δεν θα σταματήσει. Θα συνεχίσουμε σε αυτή τη θετική και δημιουργική γραμμή».

«Συνεργασία με γάμους, συνοικέσια και φλερτ δεν γίνεται»

Ο κ. Μάντζος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4, σχολίασε και τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «το αν είναι κανείς προοδευτικός πρέπει να επαληθεύεται καθημερινά από πρακτικές και πολιτικές επιλογές».

«Οι όροι ‘προοδευτική αριστερά’ και ‘προοδευτικό κέντρο’ ουσιαστικά νοηματοδοτούνται από τις πρακτικές, τις απόψεις και τον τρόπο πολιτικής που ακολουθεί το κάθε πρόσωπο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «προοδευτική αριστερά δεν είναι όσοι χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ ‘βοθροκάναλα’ και, όταν αυτά τα κανάλια άρχισαν να τους προβάλλουν με όρους επικοινωνιακούς και όχι πολιτικούς, ξαφνικά έγιναν καλά.

«Θα γίνουμε η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση μέχρι τις εθνικές εκλογές»

»Προοδευτικό κέντρο δεν είναι μία κυβέρνηση δήθεν κεντρώα, η οποία συμπράττει με την άκρα δεξιά του κ. Βελόπουλου, για να αλλάξει τη σύνθεση της ΑΔΑΕ την παραμονή μίας κρίσιμης απόφασης για τις υποκλοπές. Η πρόοδος και η προοδευτικότητα δεν είναι απλά συνθήματα. Ούτε με αναβάπτιση ενός κόμματος σε προοδευτική συμμαχία εξασφαλίζονται αυτά. Πρέπει να επιβεβαιώνονται και να επαληθεύονται με την καθημερινή πολιτική μας πρακτική», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές τόσο για την Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ευρωεκλογές ο επόμενος μεγάλος στόχος του ΠΑΣΟΚ

Ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρίσκονται «εδώ και πολύ καιρό σε μία φάση ανοικτής πρόσκλησης, σε συνεργασία και συνέργεια με όλο τον προοδευτικό κόσμο. Τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες, που πιστεύουν ότι η χώρα μας μπορεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανάπτυξης να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».

Και σημείωσε πως αυτό «δεν είναι ένα παιχνίδι κορυφής και κλειστών κομματικών γραφείων. Δεν μπορεί να γίνει με γάμους, συνοικέσια, φλερτ. Αυτό γίνεται από τη βάση, από τα κάτω, από την κοινωνία. Δεν θα πάνε τα κόμματα – τουλάχιστον το δικό μας – στους πολίτες να πουν πώς φαντάζονται τη δική τους ζωή. Τα κόμματα πρέπει να ακούσουν τους πολίτες πώς εκείνοι σκέφτονται το μέλλον της ζωής όλων μας».

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανέφερε πως δεν ήταν ένα αμιγώς κομματικό στοίχημα, αλλά είχαν ένα πολιτικό ζητούμενο: «να αποκτήσει η χώρα αυτοδιοικητικές αρχές σε επίπεδο περιφερειών και δήμων, που δεν θα είναι τα μακριά χέρια του Μαξίμου, αλλά θα εξισορροπούν και θα ελέγχουν την κεντρική διοίκηση, θα είναι χρήσιμες στον πολίτη» και είπε πως το ΠΑΣΟΚ «αυτό το πέτυχε σε σημαντικό βαθμό».

«Θα γίνουμε η εναλλακτική κυβερνητική πρόταση μέχρι τις εθνικές εκλογές»

Αφού παρουσίασε τις ευρωεκλογές ως τον επόμενο μεγάλο στόχο, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι «εμείς δεν θα πούμε στους πολίτες αυτοαναφορικά τι θέλουμε να είμαστε. Το ζητούμενο είναι να μιλήσουμε στους πολίτες για τις πραγματικές τους ανάγκες. Και επειδή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα θα έχει κομβικό ρόλο για τις ζωές μας, εμείς φιλοδοξούμε να εκλέξουμε μία ευρωομάδα, η οποία και θα είναι αυξημένη σε αριθμό μελών, αλλά και θα μπορέσει να υπηρετήσει το συμφέρον των πολιτών μέσα στην καρδιά των ευρωπαϊκών πολιτικών, που είναι οι Βρυξέλλες και το Στρασβούργο».

«Προφανέστατα, βέβαια, θέλουμε να είμαστε πιο ενισχυμένοι σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και να εδραιωθεί η θέση μας ως της ισχυρής, αξιόπιστης αντιπολίτευσης. Ορίζοντας είναι οι εθνικές εκλογές, όπου θέλουμε να σταθούμε με αξιώσεις απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, ως εναλλακτική κυβερνητική πλέον πρόταση», δήλωσε καταληκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

https://www.in.gr/


Ροή ειδήσεων

Advertisement