Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου στα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΚΕΤΧ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προληπτικών εξετάσεων που έγιναν στα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΚΕΤΧ Πάτρας, στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων Πατρών. 

Η δράση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο της πολύπλευρης συνεργασίας που αναπτυχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, του Διοικητή του ΚΕΤΧ Πατρών, Ταξίαρχου Ευάγγελου Τούντα και της Διοικήτριας της Παιδιατρικής μονάδας Ασπασίας Ρηγοπούλου.

Το πρόγραμμα του προσυμπτωματικού ελέγχου ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 και ολοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2023. Τα παιδιά προσήλθαν στο νοσοκομείο σε προγραμματισμένες ημερομηνίες, συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Υποβλήθηκαν σε πλήρη ιατρικό προληπτικό έλεγχο ο οποίος περιελάμβανε παιδιατρική εξέταση και αιματολογικό έλεγχο, οφθαλμολογική εξέταση, εξέταση από ΩΡΛ καθώς και  έλεγχο της σπονδυλικής στήλης από ορθοπεδικό και φυσικοθεραπευτή.

Από τις 26/9/2023 έως 13/10/2023 προσήλθαν στο «Καραμανδάνειο» συνολικά 36 παιδιά υπαλλήλων ΚΕΤΧ για προσυμπτωματικό έλεγχο.

Αναλυτικότερα εξετάστηκαν:

·  Στο Οφθαλμολογικό εξωτερικό ιατρείο 33 παιδιά  και 10 εξ αυτών παρουσίασαν διαθλαστικές ανωμαλίες (Μυωπία, αστιγματισμό, υπερμετρωπία) και χορηγήθηκαν γυαλιά οράσεως.

·  Στο ΩΡΛ εξωτερικό ιατρείο εξετάστηκαν 32 παιδιά. Από αυτά σε 15 παιδιά έγινε καθαρισμός βύσματος κυψελίδας, σε 1 παιδί δόθηκε οδηγία για πρόληψη ρινορραγιών και σε 20 παιδιά συστήθηκαν καθημερινές ρινοπλύσεις.

·  Στο εξωτερικό ιατρείο προληπτικής και κοινωνικής ιατρικής εξετάστηκαν 36 παιδιά. Σε 18 παιδιά έγινε αιματολογικός έλεγχος και 11 εξ αυτών παραπέμφθηκαν στους προσωπικούς τους παιδιάτρους. Συμπληρώθηκαν επίσης, ΑΔΥΜ σε όσα παιδιά το χρειάζονταν.

·  Στο εξωτερικό ορθοπεδικό ιατρείο, παρουσία και της Φυσικοθεραπεύτριας του Νοσοκομείου, εξετάστηκαν 21 παιδιά και συστήθηκε επανέλεγχος σε 3 παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με τον ως άνω προσυμπτωματικό έλεγχο, πραγματοποιήθηκαν και ενημερωτικές δράσεις για κρίσιμα θέματα δημόσιας υγείας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement