Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Αναζητούνται κίνητρα-Απαισιόδοξες προβλέψεις για την αύξηση του μεριδίου της ηλεκτροκίνησης στην Δυτική Ελλάδα 

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολύ χαμηλά, μεταξύ των τριών περιφερειών με τις χειρότερες προοπτικές έως το 2030, βαθμολογείται η Δυτική Ελλάδα στην ηλεκτροκίνηση καθώς τόσο το δίκτυο φόρτισης όσο και η ταχύτητα αντικατάστασης παλαιού οχήματος με βενζινοκινητήρα με νέο, πλήρως ηλεκτροκινούμενο ή «υβριδικό», είναι παράγοντες που δεν ευνοούν την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στην περιοχή.

Τη σχετική μελέτη για την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα, το επόμενο διάστημα περιλαμβάνει έκθεση που εκπονήθηκε με τη στήριξη της Deloitte.

Με βάση μια μέση ηλικία απόσυρσης οχήματος τα 15 έτη και την ύπαρξη αποθεμάτων από ηλεκτροκινούμενα οχήματα (EV), στη Δυτική Ελλάδα, με βάση το πιο αισιόδοξο σενάριο, το 2030 θα έχουμε 2.805 EV τα οποία αντιστοιχούν μόλις στο 1,55 των ηλεκτροκινούμενων οχημάτων που θα υπάρχουν στη χώρα. Στις πρώτες θέσεις του αισιόδοξου σεναρίου είναι Αττική, Δυτική Μακεδονία και Κρήτη ενώ στις τελευταίες θέσεις, με την περιφέρειά μας, είναι η Στερεά και το Ιόνιο.

Οι μελετητές της Deloitte έφτιαξαν και μια κλίμακα κατάταξης των περιφερειών της χώρας με παραμέτρους την πυκνότητα του δικτύου φορτιστών για EV, την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, σύμφωνα με την οποία η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται μόλις στο 25% της δυναμικής επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στην Αττική!

Ροή ειδήσεων

Advertisement