Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΑΑΔΕ: Αυτή είναι η νέα πλατφόρμα για καταγγελίες φοροδιαφυγής

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα πλατφόρμα στήνει η ΑΑΔΕ στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να  καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής   η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να ελέγχουν τη γνησιότητα των αποδείξεων που λαμβάνουν.

Πρόκειται για την πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών», η οποία είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr) και δίνει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτοματοποιημένα τις καταγγελίες και πληροφορίες τους, επώνυμα ή ανώνυμα, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

1. Κακοδιοίκηση – Διαφθορά
2. Φορολογικές παραβάσεις

3. Τελωνειακές παραβάσεις

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών της ΑΑΔΕ:

 

forodiafugh__1_
forodiafugh__2_
forodiafugh__4_
forodiafugh__3_
Κλείσιμο

Το φόρο – μπόνους για όσους «καρφώνουν» φοροδιαφυγή προανήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10) ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατα την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας καταγγελιών της ΑΑΔΕ, για θέματα φοροδιαφυγής αλλά και διαφθοράς υπαλλήλων και υπηρεσιών. Όπως έχει γράψει το Πρώτο Θέμα, το μπόνους θα μπορούσε να φτάνει ως τις 3.000 ευρώ.

Οι καταγγελίες θα μπορούν να γίνονται είτε επώνυμα είτε και ανώνυμα αν και μέχρι σήμερα στην εφαρμογή η Appodixi έχουν υποβληθεί 135.000 καταγγελίες, εκ των οποίων ανώνυμες ήταν περίπου οι 75.000 και επώνυμες μόλις 60.000.


Ροή ειδήσεων

Advertisement