Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Τεχνολογία

Ίλον Μασκ: Κάποιοι θα έβαζαν το περιβάλλον πάνω από τους ανθρώπους

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην εξαφάνιση της ανθρωπότητας μπορεί να οδηγήσει η αξιοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης από το περιβαλλοντικό κίνημα, προειδοποίησε ο ιδιοκτήτης του Χ (πρώην Twitter) και της Tesla, Ίλον Μάσκ.

Ειδικότερα, ο Μασκ, μιλώντας στο podcast του κωμικού Τζο Ρόγκαν την Τρίτη (31/10) κινδυνολόγησε πως ορισμένοι θα χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία για να προστατεύσουν τον πλανήτητερματίζοντας, όμως, την ανθρώπινη ζωή.

Να σημειωθεί πως, η δήλωση αυτή προηγήθηκε της συμμετοχής του στη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, που πραγματοποιείται την Τετάρτη (1/11) στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC.

Ο Μασκ ανέφερε ότι, η εκτίμηση αυτή προκύπτει από το γεγονός πως το περιβαλλοντικό κίνημα «το έχει παρακάνει».

«Αν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι είναι κακοί, τότε το λογικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν», δήλωσε.

«Αν η τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιηθεί αυτούς που πιστεύουν πως οι άνθρωποι είναι κακοί, το αποτέλεσμα θα είναι η εξαφάνιση της ανθρωπότητας… δεν θα σκεφτούν καν ότι είναι κάτι κακό».

Πολλοί ειδικοί θεωρούν τέτοιες προειδοποιήσεις υπερβολικές.

Ο πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, από την πλευρά του σημείωσε πως υπάρχει ο κίνδυνος να εστιάσουμε υπερβολικά στις επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον και να αγνοηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και τώρα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement