Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη την Τρίτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους αναμένεται την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023. Οι άνεμοι θα έχουν ένταση έως 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους στις νησιωτικές περιοχές και από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά. Πιθανότητα ασθενών, πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα υπάρχει για το Αιγαίο και την Κρήτη.

Σκόνη και περιορισμένη ορατότητα
Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 10 έως 23, στη Θεσσαλία από 11 έως 24, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στη Στερεά από 10 έως 25, στην Πελοπόννησο από 7 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 23, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στις Κυκλάδες από 14 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 19 έως 23 και στην Κρήτη από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ασθενείς άνεμοι
Οι άνεμοι στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στο υπόλοιπο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια όμως προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες και από το πρωί από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αλλαγή του καιρού την Τετάρτη
Αλλαγή εξπρές του καιρού θα έχουμε την Τετάρτη που θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν βροχές.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μια διαταραχή στα βορειοδυτικά θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, θα δώσει βροχοπτώσεις ιδιαίτερα προς τη βορειοδυτική Ελλάδα. Θα επηρεάσει κυρίως βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και Μακεδονία. Γρήγορα όμως θα περάσει και αυτό το κύμα κακοκαιρίας και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ροή ειδήσεων

Advertisement