Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Νέα καταγγελία για καισαρική χωρίς νάρκωση – «Με έσφαζαν, νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφιαλτική ήταν η εμπειρία του τοκετού για μια γυναίκα στο νοσοκομείο Κέρκυρας που, όπως καταγγέλλει, γέννησε με καισαρική χωρίς να της κάνουν αναισθησία!

Η υπόθεση είχε λάβει χώρα το 2014, όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, μπήκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Σήμερα εξιστορεί πως γέννησε με καισαρική… χωρίς αναισθησία: «Ήταν εφιαλτικό, ένιωθα τα πάντα και από κάποιο σημείο ένιωθα τον πόνο. Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου άκουγα τα πάντα, καταλάβαινα τα πάντα, πέθαινα από τον πόνο. Πραγματικά ήταν φρικτό, νόμιζα ότι με σφάζουν, νόμιζα ότι θα πεθάνω».

Ήταν ξύπνια καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού
Η γυναίκα μπήκε στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί της. Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ζήτησε από τους γιατρούς να της κάνουν ολική αναισθησία.

«Επέμεναν να μου κάνουν επισκληρίδιο, εγώ δεν ήθελα. Τέλος πάντων αναγκάστηκαν να μου κάνουν ολική νάρκωση, όπως είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη στην Αθήνα».

Της έβαλαν τη μάσκα για να της κάνουν ολική αναισθησία, όμως η εγκυμονούσα παρέμεινε ξύπνια. Οι γιατροί, δίχως να το αντιληφθούν, ξεκινούν τη διαδικασία του τοκετού.

«Προσπαθούσα να του δείξω ότι ‘παιδιά, δε μου έχετε κάνει νάρκωση’ αλλά ένιωθα σαν παράλυτη. Άκουγα τα πάντα. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να κουνήσω τα χέρια μου, τα μάτια μου να δουν ότι ‘παιδιά υποφέρω’. Άκουσα το μωρό να βγαίνει, άκουσα τα πάντα. Δεν μπορούσα, νόμιζα ότι θα πεθάνω. Πραγματικά είχα Άγιο γιατί θα είχα πεθάνει από ανακοπή».

«Έσπασα το δόντι μου από την πίεση στην προσπάθεια να τους ειδοποιήσω πως η αναισθησία δεν έπιασε»

Είναι σοκαριστικό πως η γυναίκα στην προσπάθειά της να ειδοποιήσει τους γιατρούς πως δεν έπιασε η νάρκωση, έσπασε το μπροστινό της δόντι όπως αποκάλυψε στο Live News.

«Προσπαθούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου. Έσπασα το δόντι μου από την πίεση. Σκεφτόμουν να αντέξω και για μένα και για το μωρό και για την οικογένειά μου και για το άλλο παιδάκι που περίμενε το αδελφάκι του».

Ο αναισθησιολόγος παραδέχθηκε ότι δεν την νάρκωσαν ποτέ
Ο τοκετός ολοκληρώθηκε και μετά κόπων και βασάνων έφερε στον κόσμο το μωράκι της. Έπειτα εξήγησε στους γιατρούς πως τα έζησε όλα και αισθάνθηκε τα πάντα, αφού ποτέ δεν είχε ναρκωθεί.

«Είχε χαλάσει το μηχάνημα»

Η απάντηση των γιατρών δεν ήταν αυτή που περίμενε: «Στην αρχή μου είπε ‘σου κάναμε’ και του λέω ‘δεν μου κάνατε’ γιατί έτσι κι έτσι. Του είπα τα πάντα. Μου λέει ‘ξέρεις τι έγινε, είχε χαλάσει το μηχάνημα και εμείς το καταλάβαμε γιατί διοχετευόταν το φάρμακο στο χώρο. Το μυρίζαμε’. Και σε κάποια φάση μου λέει ‘είχες 135 παλμούς και ανέβαινες’. Και λέω ‘συγγνώμη είναι δυνατόν που είστε και αναισθησιολόγος ένα άτομο με ολική αναισθησία σε καταστολή να έχει 130-150 παλμούς;’ και μου λέει ‘έχεις δίκιο’».

Νέα καταγγελία για χειρουργείο στην σπονδυλική στήλη χωρίς ολική αναισθησία, 9 χρόνια μετά!
Οι γιατροί το 2014 συμπέραναν πως έφταιγε το μηχάνημα. Έπειτα από 9 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2023, μια ακόμη ασθενής χειρουργήθηκε χωρίς ολική αναισθησία -ξανά- εξαιτίας δυσλειτουργίας του μηχανήματος.

Από την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διαπιστωθεί εάν πρόκειται για το ίδιο μηχάνημα και αν έχει γίνει κακοσυντήρηση στον εξοπλισμό των χειρουργείων.

Χειρουργείο χωρίς αναισθησία παραπέμπει σε ιατρικές πρακτικές του… 1023 μ.Χ.
O Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου, αναφερόμενος στις καταγγελίες χειρουργείων χωρίς αναισθησία τονίζει ότι «αυτά είναι ανήκουστα πράγματα».

«Αυτά είναι ανήκουστα πράγματα. Είναι εφιαλτικό να αισθάνεσαι την επέμβαση. Προφανώς, οι γιατροί είναι σε θέση να αντιληφθούν αν το μηχάνημα λειτουργεί ή αν φτάνει η αναισθησία. Διότι χωρίς αναισθησία, πάμε την ιατρική χίλια χρόνια πίσω. Είναι αδιανόητο να μπει σε χειρουργείο ένας ασθενής χωρίς αναισθησία. Δεν είναι όλοι οι ασθενείς το ίδιο, γιατί σε κάποιον μπορεί να μην πιάνει τόσο. Αλλά πριν ξεκινήσει το χειρουργείο, ο γιατρός πρέπει να ελέγξει εάν έχει μπει η αναισθησία. Προφανώς κάτι συμβαίνει αλλά δεν έδωσαν σημασία» είπε ο κ. Καπραβέλος.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement