Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε μόνιμες… διακοπές ο οδοντωτός – Υπουργείο Υποδομών και ΟΣΕ καλούν εκ νέου τους δημάρχους για το θέμα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της άρσης ενός αδιεξόδου για το οποίο βέβαια την ευθύνη φέρει σε μεγάλο ποσοστό ο κρατικός μηχανισμός, αναλαμβάνει το Υπουργείου Υποδομών σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ η οποία αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη ανέλαβε το μεγάλο ‘μερίδιο’ στη μεγαλύτερη επιχείρηση ανάταξης των σιδηροδρόμων στη χώρα μας, εδώ και μια 30ετία.

Στη διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα τα προβλήματα συσσωρεύονται καθώς το φαράγγι του Βουραϊκού έχει αφεθεί ανοχύρωτο, με τον Διαχειριστή της Υποδομής ΟΣΕ και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να μην έχουν αποκτήσει επίπεδο συνεννόησης σε θέματα συντήρησης και αντιπλημμυρικής προστασίας της γραμμής αλλά και των Σιδηροδρομικών Σταθμών κατά μήκος των 22 χλμ. του δικτύου.
Η αρχή της προσπάθειας προσέγγισης έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Φωκίωνα Ζαΐμη το 2019 ο οποίος… κτύπησε την πόρτα του ΟΣΕ, εν μέσω των «πρώτων διακοπών» του Covid ενώ, περιοδικά, προσπάθειες έκανε και η Δημοτική αρχή των Καλαβρύτων.
Η εμπλοκή της Hellenic Train του «εμπορικού αντιπροσώπου» του δικτύου αλλά και η αδιαφορία του ΟΣΕ, πριν τα Τέμπη, δεν άφησε πολλά περιθώρια, παρά τις ταυτόχρονες πιέσεις από το Σύλλογο Φίλων του Οδοντωτού αλλά και το Σύλλογο Ορειβασίας και Αναρρίχησης Καλαβρύτων και Επαρχίας.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ… ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Το τελευταίο δίμηνο η… καμπάνα κτυπά ασταμάτητα καθώς ο Οδοντωτός έχει διακόψει τέσσερις φορές τα δρομολόγια, λόγω της μετακίνησης μεγάλης ποσότητας φετών υλικών στο 5ο χλμ. της γραμμής Διακοπτό – Καλάβρυτα, με πρόσφατη την κακοκαιρία προχθές Πέμπτη 2 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Daniel» έκλεισε το Φαράγγι στις 6/9/2023 και, μετά την επιστροφή των δρομολογίων για λίγα 24ωρα, στις 13/9/2023, ήρθε ο «Elias» για να προκαλέσει νέες κατολισθήσεις. Πριν τη διακοπή των δρομολογίων από προχθές Πέμπτη, το τρενάκι είχε διακόψει, εξαιτίας άλλης κατολίσθησης, από την Τετάρτη 18 έως 22-10-2023. Στη διάρκεια μιας ακόμη νεροποντής, η διακοπή προχθές στο ύψος της Κερπινής δεν έγινε καν είδηση καθώς η μεγάλη πλημμύρα στην περιοχή Διακοπτού προκάλεσε σημαντικές παράπλευρες απώλειες, διέκοψε την κυκλοφορία σε παλαιά και νέα Εθνική (Ολυμπία) ενώ οδηγοί ΙΧ κινδύνευσαν στην επαρχιακή Ζαχλωρίτικα Ελαιώνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement