Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοποριακή μέθοδος στο Καραμανδάνειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρωτοποριακή μέθοδος SILAC (Sinus Laser Ablation of pilonidal Cyst), εφαρμόζεται σε παιδιά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών.

Πρόκειται για μία μέθοδο εφαρμογής LASER τελευταίας τεχνολογίας με μήκος κύματος 1940nm για την αντιμετώπιση κύστης κόκκυγα σε παιδιά.
Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή μέθοδος ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και δύο μήνες στο «Καραμανδάνειο», αρχικά από τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη και αργότερα και από τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο, μετά από απαίτηση των γονέων των ασθενών.
Η μέθοδος η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είναι παντελώς ανώδυνη, εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία και μέθη και οι μικροί ασθενείς μπορούν να επανέλθουν στις δραστηριότητες τους την επόμενη μέρα από το χειρουργείο!
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός, ότι ενώ με την ανοιχτή μέθοδο υπό γενική αναισθησία χειρουργούνταν περίπου 30-40 παιδιά ανά έτος, με την νέα μέθοδο έχουν ήδη
χειρουργηθεί 20 παιδιά σε διάστημα 2 μηνών!
«Στηρίζουμε αταλάντευτα το αξιόλογο έργο που παράγεται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο», που στόχο έχει την αρτιότερη φροντίδα των μικρών μας φίλων», σημειώνει ο διοικητής της 6 ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο» και ενημερώθηκε πλήρως για τη νέα μέθοδο, από τον Διευθυντή του Τμήματος Γεώργιο Γεωργίου, τον Διευθυντή Παιδοχειρουργό Αντώνιο Παναγίδη, τον Επιμελητή Α` Βασίλειο Αλεξόπουλο, στο γραφείο της Διοικήτριας του νοσοκομείου Ασπασίας Ρηγοπούλου.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement