Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

ΔΥΠΑ: Έως την Κυριακή οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων – Οι δικαιούχοι του επιδόματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2023 στις 23:59 εκπνέει η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για συμμετοχή στο καινοτόμο «πιλοτικό πρόγραμμα κινητικότητας 500 ανέργων για εποχική απασχόληση στον πρωτογενή τομέα από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης» της ΔΥΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες θα  λάβουν επίδομα 500 ευρώ.

Όσον αφορά στη χορήγηση του επιδόματος επισημαίνεται πως το πρόγραμμα επιδοτεί τα έξοδα μετακίνησης σε έως 250 ευρώ και σε έως 250 ευρώ μηνιαία για στέγαση. Επίσης επισημαίνεται πως οι διαθέσιμες θέσεις ωφελουμένων είναι 500.

Ο στόχος της δράσης είναι η επιδότηση της μετακίνησης ανέργων της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας, που χαρακτηρίζεται από υψηλή ανεργία, για εποχική εργασία στον πρωτογενή τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, όπου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για εργατικό δυναμικό.

Tι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, Αμυνταίου, Καστοριάς και Γρεβενών.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera.

Διευκρινίζεται ότι η έδρα της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου πρέπει να βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο ΚΠΑ2, μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2023. Το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρονικό διάστημα οι ωφελούμενοι απασχολούνται από τον Νοέμβριο του 2023 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.


Ροή ειδήσεων

Advertisement