Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Λάρισα: Αποζημίωση 13.400 από τον δήμο σε μοτοσικλετιστή που έπεσε σε λακκούβα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη σε ατύχημα εξαιτίας μιας λακκούβας σε δρόμο της Λάρισας δικαιώθηκε από το Γ’ Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Λάρισας.

Το ποσό των 13.400 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δήμος Λάρισας στον οδηγό της μηχανής μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που δικαιώνουν οδηγούς οι οποίοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν πέσει θύματα των κακοτεχνιών της ελληνικής ασφάλτου.

Ο οδηγός της μηχανής που τραυματίστηκε από την πτώση λόγω της λακκούβας ζητούσε αποζημίωση 214.820 ευρώ

Ο οδηγός, ο οποίος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του εξαιτίας μια μεγάλης λακκούβας στο οδόστρωμα, τραυματίστηκε από την πτώση και στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του Δήμου Λαρισαίων, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 214.820 ευρώ.

Θα ασκήσει έφεση ο δήμος

Η αγωγή του μοτοσικλετιστή εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2022, με την απόφαση του Γ’ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας να δικαιώνει εν μέρει τον πολίτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου επιδόθηκε στον δήμο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ στις 2 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ασκήσει έφεση επί της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας προφανώς ότι η ευθύνη δεν βαραίνει τη δημοτική αρχή ή ότι το ποσό της αποζημίωσης δεν ανταποκρίνεται στη ζημιά που υπέστη ο αναβάτης της μοτοσικλέτας.

Αποζημίωση λόγω κακοτεχνίας του οδοστρώματος μπορεί κάποιος να διεκδικήσει αρκεί ο δρόμος να ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου κι όχι της περιφέρειας

Η συνέχεια της υπόθεσης πρόκειται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, όπου θα κριθεί αν ο δήμος Λαρισαίων θα καταβάλει την αποζημίωση στον οδηγό της μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε εξαιτίας κακοτεχνίας της ασφάλτου.

Ως γνωστόν σε περίπτωση υλικών ζημιών ή σωματικών βλαβών που οφείλονται σε κακοτεχνίες του οδοστρώματος, μπορεί κανείς να στραφεί εναντίον της δημοτικής αρχής διεκδικώντας αποζημίωση, αρκεί ο δρόμος να ανήκει στη δικαιοδοσία του δήμου και όχι της περιφέρειας.

in.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement