Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ημέρες μνήμης είναι αυτές που ακολουθούν για τα Καλάβρυτα, καθώς συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τρίτη 21 Νοεμβρίου και κορυφώνονται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στη Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων με την τέλεση του μνημοσύνου για τους Καλαβρυτινούς Μάρτυρες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Συγκεκριμένα εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Κάτω Ζαχλωρού την Τρίτη 21 Νοεμβρίου, θα συνεχιστούν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Σκεπαστό, ενώ την 1η Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις θα μεταφερθούν στην Αθήνα.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Βραχνί Καλαβρύτων, ενώ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις θα μοιραστούν στην Κερπίνη, στους Ρωγούς, στην Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και στην Αθήνα.

Μετά από ένα διάλειμμα λίγων ημερών, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην Αθήνα και τα Καλάβρυτα, όπου και θα συνεχιστούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ενώ το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου θα συνεχιστούν στο Σκεπαστό Καλαβρύτων και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στον Πριόλιθο Καλαβρύτων.

Ο κύκλος θα ολοκληρωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 Δεκεμβρίου στα Καλάβρυτα, όπως επίσης και τη Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Κλειτορίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί προσεχώς.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement