Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πόρισμα σε δέκα μέρες-Η ανακοίνωση του ΟΣΕ για τον μερικό εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα αίτια που προκάλεσαν τον μερικό εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτελούσε δρομολόγιο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης ερευνά αρμόδια Επιτροπή και το πόρισμά της αναμένεται να παραδοθεί σε δέκα μέρες.

Αυτό αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ γνωστοποιώντας παράλληλα τις ενέργειες της εταιρείας για την αποκατάσταση της βλάβης και την επαναλειτουργία τω δρομολογίων.
Ειδικότερα, ο ΟΣΕ αναφέρει: «Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου περί ώρας 14:00, η επιβατική αμαξοστοιχία 12304 που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρίο-Άγιος Ανδρέας, στην χιλιομετρική θέση 230+778 εκτροχιάστηκε μερικώς.
Από τον εκτροχιασμό κανένας από τους 72 επιβαίνοντες δεν έπαθε τον παραμικρό τραυματισμό και όλοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ υπέστησαν ελαφρές ζημιές η επιδομή και ο συρμός.
Ο ΟΣΕ ειδοποίησε αμέσως και απέστειλε σχετική επιστολή στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, που είναι η κατά τον νόμο αρμόδια Αρχή διερεύνησης του περιστατικού, ενώ η αντίστοιχη εσωτερική Επιτροπή θα αποστείλει εντός 10 ημερών το σχετικό πόρισμα σύμφωνα με τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος.
Συνεργεία της HELLENIC TRAIN εντροχίασαν και μετέφεραν τον συρμό στο αμαξοστάσιο, ενώ το προσωπικό του ΟΣΕ επιδιόρθωσε την ζημιά στην επιδομή και αποκατέστησε την κυκλοφορία.
Σημειώνεται ότι, ο ΟΣΕ έχει προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό από 15/05/2023, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες ανάθεσης η οποία θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδος.
Μέχρι την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, ο Οργανισμός προσέφυγε στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έργου ύψους 57.864,62 ευρώ, το οποίο εκτελείται ήδη από τις 13/07/2023 με σκοπό την αποκατάσταση στρεβλώσεων και λοιπών προβλημάτων, κυρίως μέσω αντικατάστασης ξύλινων στρωτήρων και την αποφυγή διακοπής κυκλοφορίας».
Υπενθυμίζουμε ότι για το περιστατικό έχει διαταχθεί και διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών μετά από παραγγελία του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το ατύχημα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement